Τετάρτη 27.01.2021 | Εορτάζουν: Χρυσόστομος, Χρυσοστόμης, Χρυσοστόμη, Χρυσοστομία, Χρυσοστομίτσα

Ο Κ. Σκρέκας για τα μέτρα στήριξης των αγροτών

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ22.10.2020 | 5:36 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η πολιτική στήριξης των αγροτών και οι χειρισμοί της Κυβέρνησης στην κρίση του κορωνοϊού, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε την Τετάρτη στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο.

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε αρχικά στην τροπολογία που κατέθεσε η Κυβέρνηση στη Βουλή για την αποζημίωση των αγροτών που επλήγησαν από τον «Ιανό», τονίζοντας ότι γίνεται ένας τιτάνιος αγώνας για να αποζημιωθούν έγκαιρα οι αγρότες, προκειμένου να μπορούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Παράλληλα, προσέθεσε ότι την Τετάρτη πιστώθηκε στους λογαριασμούς των αγροτών ποσό ύψους 600 εκατ. ευρώ, που αποτελεί το 70% της βασικής ενίσχυσης. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε οικονομικά τους αγρότες όποτε χρειαστεί, σημείωσε ο Υφυπουργός.

Για την κρίση του κορωνοϊού, ο κ. Σκρέκας είπε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι αρκετά και στη σωστή κατεύθυνση. Ταυτόχρονα, ανέδειξε τη σημασία της ατομικής ευθύνης, λέγοντας ότι πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι ώστε να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή και τους ευάλωτους συμπολίτες μας.

Απαντώντας στην κριτική του κ. Φάμελλου για τους κυβερνητικούς χειρισμούς, ο Υφυπουργός υπενθύμισε ότι από το ξέσπασμα της κρίσης έχει γίνει μια σπουδαία προσπάθεια από την Πολιτεία και τους ανθρώπους του συστήματος υγείας. με χιλιάδες προσλήψεις και μεγάλη αύξηση των κλινών ΜΕΘ.

«Δεν καταλαβαίνω την άγονη κριτική», η πραγματικότητα είναι διαφορετική απ’ αυτή που περιγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκρέκας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ Nature Spot e-shop