Δευτέρα 26.07.2021 | Εορτάζουν: Ερμόλαος, Ερμολία, Λία, Παρασκευάς, Πάρης, Πάρις, Παρασκευή, Εύη, Εβίτα, Βούλα, Βιβή, Βέτη, Βέττη, Παρασκευούλα, Πάρις, Βίβιαν, Έρση, Ωραιοζήλη, Ωραιοζηλία, Ζήλια, Ζήλη, Ζέλια

Ο καύσωνας «ψήνει» και τα Τρίκαλα

ΤΟΠΙΚΑ27.07.2019 | 1:02 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Η ζέστη επέστρεψε, προβλέποντας ένα μίνι κύμα καύσωνα να «χτυπά» το Σαββατοκύριακο -και κυρίως από την Κυριακή- συγκεκριμένα τμήματα της χώρας. Ήδη έχουν καταγραφεί ιστορικά ρεκόρ θερμοκρασιών στην Ευρώπη τις τελευταίες μέρες.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους από το, Σάββατο, θα αρχίσουν να γίνονται αισθητές οι συνθήκες μίνι καύσωνα. Την Κυριακή, ωστόσο, ορισμένες περιοχές θα «χτυπηθούν» από ιδιαίτερα επικίνδυνες θερμοκρασίες . Ενδεικτικά, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών προβλέπει 40άρι για τη Θεσσαλία στα Τρίκαλα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, μετά τις συνθήκες καύσωνα της Κυριακής, η θερμοκρασία θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά επίπεδα και την ερχόμενη εβδομάδα.

Ήδη βέβαια, οι θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών έχουν αδειάσει την πόλη των Τρικάλων με τους περισσότερους είτε να αξιοποιούν το σαββατοκύριακο και να σπεύδουν σε κάποια κοντινή παραλία, είτε να επιλέγουν να φύγουν διακοπές γλυτώνοντας έτσι τις υψηλές θερμοκρασίες. Όπως και να έχει, και παρά το γεγονός ότι καλοκαίρι διανύουμε και είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο οι θερμοκρασίες να κινούνται σε υψηλά επίπεδα, όσοι αυτές τις ημέρες μείνουν εντός των τειχών, καλό θα είναι να βρούνε ένα τρόπο να προφυλαχτούν και να ανακουφιστούν από το νέο κύμα ζέστης στην πόλη μας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop