Πέμπτη 13.06.2024 | Εορτάζουν: Τριφύλλιος, Τριφύλιος

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Ο κύβος ερρίφθη για τις κάλπες της 21ης Μαΐου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ22.04.2023 | 2:55 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ο κύβος ερρίφθη και επίσημα με τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Σακελλαροπούλου και τη διάλυση της Βουλής: Εκλογές στις 21 Μαΐου, δηλαδή από τώρα και στο εξής μπήκαμε στην προεκλογική περίοδο με ό,τι αυτό σημαίνει για τα κόμματα και τους υποψήφιους.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τις αλλαγές που είναι υποχρεωτικές, εκ του Συντάγματος, να γίνουν, δηλαδή το νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο και τη νέα υπουργό Εσωτερικών στη θέση του Μάκη Βορίδη.

Η επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου ξεκίνησε με την δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος, οπότε τίθενται σε ισχύ μία σειρά από διαδικασίες και οι αντίστοιχες προθεσμίες.

Μετά από 10 μέρες από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου γίνεται η ανακήρυξη των υποψηφίων από τα αρμόδια δικαστήρια και στις 12 μέρες, λήγει η επίδοση στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου των δηλώσεων για την κατάρτιση των συνδυασμών.

Στις 5 Μαΐου θα γνωρίζουμε δηλαδή ποια κόμματα και υποψήφιοι θα πάρουν μέρος στις εκλογές και ποια θα «κοπούν». Η κρίσιμη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Α’ τμήματος του Αρείου Πάγου θα δώσει και την τελική απάντηση για το αν θα επιτραπεί στο κόμμα Κασιδιάρη να πάρει μέρος στις εκλογές.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης