Πέμπτη 19.05.2022 | Εορτάζουν: Πατρίκιος, Πάτρικ, Πατρίκος, Πατρίκης, Πατρίτσιος, Πατρίτσης, Πατρικία, Πατρίκα, Πατριτσία, Πατρίτσα, Θεόγνωστος, Θεογνώστης, Θεογνώσιος, Θεογνωσία, Θεόκτιστος, Μένανδρος,Βηθεσδά

Ο Λάππας δεν μπλοφάρει…

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ10.10.2018 | 4:44 μμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

Επιστρέφοντας στα Τρίκαλα από τη Σάμο, ο πρώην Δήμαρχος Χρηστος Λάππας σε συνέντευξη του σήμερα στη Λέσχη 97,6 ανέπτυξε την πορεία των εξελίξεων στην εύρεση του επικεφαλής της δημοτικής του παράταξης:

« Αυτό που κάποιοι υπέθεσαν ότι μπλοφάρω για τον υποψήφιο μέχρι να γυρίσω από τη Σάμο δεν ισχύει, εγώ με μπλόφα και πόκερ δεν ασχολήθηκα ποτέ, ίσως να ήταν και το πολιτικό μου μειονέκτημα. Με το πρόσωπο το οποίο έχω συνομιλήσει, έχουμε συμφωνήσει να μην ανακοινωθεί ακόμα κάτι πριν συζητηθούνε κάποιες πολιτικές προϋποθέσεις.

Από χθες ακόμα που επέστρεψα πληροφορήθηκα ότι υπάρχουν άλλοι δυο ενδιαφερόμενοι, με πολύ καλές προϋποθέσεις. Αυτό που μένει τώρα είναι να συνεδριάσει η συντονιστική, να κουβεντιάσουμε πάνω στα πολιτικά ζητήματα που προέκυψαν και να προχωρήσουμε. Αυτό θα γίνει μέσα σ’αυτό το μήνα, ο σκοπός μας είναι μέχρι τέλος Οκτωβρίου να γίνει και το γκάλοπ με τους υποψηφίους.

Οι συνεργασίες που αναζητούμε είναι στον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο, δεν είναι συζητήσεις με κόμματα. Με κάποιες κινήσεις, όπως το ‘Μένουμε Τρίκαλα’ έχω έρθει ήδη σε επαφή, και θα προχωρήσουμε έπειτα σε συμφωνίες προγραμματικών προτάσεων.

Σκοπός δεν είναι να κάνουμε ‘πολιτικά καλλιστεία’, πρέπει να πάμε να συζητήσουμε τι πολιτικές θα εφαρμόσουμε και με ποια πρόσωπα θα το κάνουμε καλύτερα.

Αντικειμενικά και οι 3 επιλογές είναι καλές, βέβαια η δική μου γνώμη είναι ότι καλύτερος είναι ο υποψήφιος που προτείνω. Είναι ένας άνθρωπος πολιτικοποιημένος, ‘λαμπρός’ αλλά όχι ‘λαμπερός’.

Συλλογικά θα αποφασίσουμε ποιος θα επικρατήσει, κατά προτίμηση με τη διενέργεια γκάλοπ που θα αναδείξει τον καταλληλότερο, και ο σκοπός μας είναι μέχρι τέλος Οκτωβρίου να γίνει αυτό το γκάλοπ.  Είναι πάντως σχεδόν βέβαιο ότι θα προχωρήσουν αυτές οι  3 υποψηφιότητες.»

Ο κ. Λάππας δεν άφησε όμως και αναπάντητες τις διάφορες κριτικές που έχει δεχτεί στο μεσοδιάστημα από στελέχη του ΚΙΝΑΛ. Πιο συγκεκριμένα είπε:

« Δεν είναι αντικειμενικά ορθή η προσέγγιση της Λώρεν. Υπάρχει όντως το βραχυκύκλωμα, αλλά οφείλεται στο γεγονός ότι ήμουν μακριά και δεν μπορούσα να συντονίσω συζητήσεις. Ήταν κάτι που η συντονιστική το γνώριζε. Αυτό θα έπρεπε να το καταλάβει η Λώρεν πριν κάνει αυτό το σχόλιο, μάλλον απλά έπρεπε κάτι να πει.

Θα έλεγα στον Άρη Μερεντίτη ότι είναι συνήθεια των νέων να υπερβάλλουν, και να μελετήσει τη…Σατράπεια του Καβάφη, θα πάρει από εκεί ένα μάθημα.

Στο Θανάση Βαβύλη θα υπενθυμίσω ότι έχω πει σαφώς ότι ο νέος επικεφαλής θα πρέπει να συνομιλήσει και με τις άλλες παρατάξεις του χώρου, δεν είμαστε οπαδοί του αντικομματικού αλλά σεβόμαστε την αυτονομία της αυτοδιοικητικής παράταξης.»

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης