Δευτέρα 28.11.2022 | Εορτάζουν: Ειρήναρχος

Ο Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε με τον Πάπα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ24.10.2022 | 6:07 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το Κυπριακό, το μεταναστευτικό, η κλιματική αλλαγή, ο Λίβανος αλλά και το Ουκρανικό συζήτησε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον Πάπα Φραγκίσκο Α’ στην Αγία Έδρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυπριακής Προεδρίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος έτυχε σήμερα επίσημης υποδοχής στο Αποστολικό Μέγαρο και είχε συναντήσεις με τον Πάπα και τον Πρωθυπουργό της Αγίας Έδρας, Καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίν, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι «θεωρώ μια ιδιαίτερα τιμητική και δημιουργική τη συνάντηση με την Αυτού Αγιότητα τον Πάπα».

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήσαμε για το άριστο των σχέσεων που διατηρούμε. Ευχαρίστησα για την απόφαση να δημιουργηθεί Πρεσβεία του Βατικανού στην Κύπρο, όπως επίσης και έδρα του Βικαρίου της Λατινικής Εκκλησίας του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων στην Κύπρο, όπως επίσης εξέφρασα τη βαθιά εκτίμηση του κυπριακού λαού και τη δική μου βεβαίως, για τη στήριξη αρχών από πλευράς Αγίας Έδρας τόσο όσον αφορά την εξεύρεση λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, αλλά ταυτόχρονα και για το μεγάλο ενδιαφέρον που επιδεικνύει η Αυτού Αγιότητα στα θέματα μετανάστευσης», ανέφερε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης