Παρασκευή 09.12.2022 | Εορτάζουν: Άννα, Αννίτα, Ανίτα, Ανέτα, Αννέτα, Ανναμπέλλα, Ανναμαρία, Αννούλα, Ανέζα, Ανεζούλα, Άννη

Ο νομός Λαρίσης γιορτάζει την πανσέληνο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ09.08.2018 | 5:35 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Θεσμός έχουν καταστεί οι εκδηλώσεις για την αυγουστιάτικη πανσέληνο που γίνονται σε αρχαιολογικούς χώρους απ’ άκρου εις άκρον της επικράτειας και οι οποίες παρουσιάζονται από το 2012.

Στον νομό Λαρίσης οι εκδηλώσεις οργανώνονται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και θα γίνουν στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, στη Δημοτική Πινακοθήκη-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, στο Κάστρο της Βελίκας, στον αρχαιολογικό χώρο της Αζώρου και στον χώρο του τουρκικού τελωνείου στην Ελασσόνα στις 25, 26, 27 και 29 Αυγούστου. Όπως έχει καθιερωθεί, οι πολιτιστικοί χώροι παραμένουν ανοιχτοί μέχρι αργά το βράδυ και με ελεύθερη είσοδο για τους επισκέπτες. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Το Σάββατο 25 Αυγούστου στο Κάστρο της Βελίκας η Εφορεία Αρχαιοτήτων της Λάρισας οργανώνει μουσική βραδιά με την Ελένη Δήμου σε συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς και τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Βελίκας «Φιλοκτήτης» στις 8 μ.μ.

Την Κυριακή 26 Αυγούστου στον αρχαιολογικό χώρο της Αζώρου και από ώρα 8 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα θα οργανωθεί μουσική βραδιά σε συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων με τον Δήμο Ελασσόνας και την Τοπική Κοινότητα Αζώρου.

Τη Δευτέρα 27 Αυγούστου στον χώρο του τουρκικού προξενείου στην Ελασσόνα θα διοργανωθεί μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με τον Δήμο Ελασσόνας και ώρα 8 μ.μ.

Το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας και η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα διοργανώνουν αντίστοιχα βραδιές ποίησης και μουσικής με ελεύθερη προσέλευση για το κοινό, με τίτλο «Στη μαγεία του φεγγαριού». Ο κοινός τίτλος «Στη μαγεία του φεγγαριού» των εκδηλώσεων άλλωστε σηματοδοτεί τη δικτύωση και τον διάλογο μεταξύ των δύο μουσείων της πόλης, προσφέροντας στους επισκέπτες τους μια ξεχωριστή καλοκαιρινή βραδιά αντίστοιχα κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι. Τη Δευτέρα 27 Αυγούστου η εκδήλωση «Στη μαγεία του φεγγαριού» διοργανώνεται στον αύλειο χώρο του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας στις 9 μ.μ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει βιντεοσκοπημένη απαγγελία του μονολόγου του φεγγαριού από τον «Ματωμένο Γάμο» του Φ. Γκ. Λόρκα και ζωντανές απαγγελίες ποιημάτων Ελλήνων και ξένων ποιητών που θεματογραφούν το φεγγάρι. Μελωδίες στο πιάνο και τραγούδια από την ελληνική και διεθνή δισκογραφία σχετικά με το φεγγάρι θα ‘ταξιδέψουν’ τους επισκέπτες υπό το φως της πανσελήνου. Την Τετάρτη 29 Αυγούστου η εκδήλωση «Στη μαγεία του φεγγαριού» διοργανώνεται στον αύλειο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα στις 9 μ.μ. Σε μια βραδιά γεμάτη ποίηση και μουσική παρουσιάζονται βιντεοσκοπημένη απαγγελία της «Σονάτας του Σεληνόφωτος» του Γ. Ρίτσου και ζωντανές απαγγελίες ποιημάτων σχετικά με το φεγγάρι. Η εκδήλωση, ακόμη, περιλαμβάνει τραγούδια και μελωδίες στο πιάνο σχετικά με την πανσέληνο. Αμφότερες τις βραδιές οι εκθεσιακοί χώροι της Πινακοθήκης θα είναι ανοιχτοί για τους επισκέπτες μέχρι τις 12 το βράδυ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης