Κυριακή 16.06.2024 | Εορτάζουν: Μνημόνιος, Τύχων, Τίχων

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος των Τρικαλινών Ιεροψαλτών στο πρόγραμμα μεικτής κινητικότητας Erasmus +

ΤΟΠΙΚΑ02.06.2024 | 9:07 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Από τις 27-31 Μαΐου 2024 και στο πλαίσιο του προγράμματος μεικτής κινητικότητας “Πνευματική και πολιτισμική κληρονομιάς των Μετεώρων” Erasmus+ επισκέφθηκαν την Καλαμπάκα και τα Μετέωρα 25 φοιτητές (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και υποψήφιοι διδάκτορες) από τις θεολογικές σχολές του ΑΠΘ, του Βέλικο Τύρνοβο της Βουλγαρίας και του Βουκουρεστίου της Ρουμανίας μαζί με τους καθηγητές τους  Andrei Musat, καθηγητής Αγιογραφίας, Mihai Coman, καθηγητής Αγιογραφίας, Vania Sapoundzieva, καθηγήτρια Φορητών εικόνων, Todor Enchev, καθηγητής Χριστιανικής Αρχαιολογίας και Τέχνης, Γλυκερία Χατζούλη, καθηγήτρια Βυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης, Ηλίας Ευαγγέλου, καθηγητής Εκκλησιαστικής γραμματείας και πνευματικός βίος των σλαβικών λαών.

Η παρουσίαση των μνημείων (ναών και μονών) έγινε από τη γνωστή στη Θεσσαλία καθηγήτρια της Βυζαντινής Αρχαιολογίας του ΑΠΘ κ. Γλυκερία Χατζούλη. Τα μέλη της ομάδας συνόδευσε καθ όλη τη διάρκεια της επίσκεψής τους ο πρόεδρος του Σωματείου Ιεροψαλτών Ν Τρικάλων “Ιωάννης ο Δαμασκηνός” και MSc Θεολογίας κ. Αθανάσιος Γ Δημητρίου ο οποίος μερίμνησε για την επίσκεψη και τη φιλοξενία τους στις Μονές των Μετεώρων,  ενώ προσέφερε στους φοιτητές ικανή ποσότητα coton-paper , μολύβια ζωγραφικής και προϊόντα της βιομηχανίας μπισκότων ΒΙΟΛΑΝΤΑ. Την τελευταία μέρα οι καθηγητες και οι φοιτητές σε εκδηλωση που οργανωσαν στο ξενοδοχείο Famisi edema στην Καλαμπάκα που διεμεναν προσέφεραν στον πρόεδρο κ. Αθανάσιο Γ. Δημητρίου τρία απο τα έργα τους τα οποία θα κοσμούν το γραφείο του Σωματείου, και τον προσκάλεσαν να επισκεφθεί τις σχολές τους. Τα υπόλοιπα έργα θα παρουσιαστούν μελλοντικά σε εκθέσεις στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Θεσσαλονίκη και την Καλαμπάκα.

Το γραφείο τύπου

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης