Πέμπτη 22.02.2024 | Εορτάζουν: Θαλάσσιος, Θαλάσσης, Θάλασσα, Θαλασσινή, Θαλασσιά, Θαλασσία

Ο Πρωθυπουργός παρουσίασε στους Περιφερειάρχες μηχανισμό παρακολούθησης έργων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ08.02.2024 | 6:01 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Συνάντηση με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το μεσημέρι της Πέμπτης 8 Φεβρουαρίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισήγησή του υπογράμμισε ότι «δημιουργείται ένα πλέγμα πολιτικών έτσι ώστε να εξυπηρετείται η περιφερειακή ανάπτυξη με την υλοποίηση των επιχειρησιακών σχεδίων».

Παράλληλα υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ενισχύει τη συνεργασία με τις περιφέρειες, «μέσω ενός μηχανισμού παρακολούθησης έργων σε περιφερειακό επίπεδο αλλά και των έργων της προεδρίας της κυβέρνησης».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι στόχος είναι «μια συνεκτική στρατηγική εθνική και περιφερειακή ανάπτυξη, ενός σχεδίου που θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα απέναντι σε εθνικές και τοπικές προκλήσεις».

«Ξέρω ότι αυτό που σας απασχολεί είναι η αύξηση των πόρων που μπορείτε να αξιοποιήσετε. Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη που έχετε να ξεκινήσετε δυνάμικά τη νεά σας πορεία. Η εκτεταμένη εκπρόσωπηση της κυβέρνησης στη σημερινή συνάντηση αντανακλά την ανταπόκρισή μας σε αυτό. Είναι προφανές ότι πρέπει να επιδιώξουμε υψηλούς ρυθμούς απορρόφησης ώστε να μην πάει ούτε ένα ευρώ χαμένο αλλά και είναι μια ευκαιρία να έχουμε μια συνεκτική περιφερειακή πολιτική για να έχουμε ικανοποιητική επίτευξη στόχων που θέσαμε από κοινού.

Η πρόταση μου είναι πάντα ανοιχτή για όλους και θέλω να κρατήσουμε το επίπεδο αυτό ουσιαστικής συνεργασίας. Δύο φορές τον χρόνο πρέπει να συναντώμαστε για να αξιολογούμε την πρόοδο αλλά και να ακούω τα ειδικά αιτήματα του καθενός. Έχουμε αποδείξει ότι αντίπαλοι είναι τα προβλήματα και πάνω από όλα προέχει η καλή συνεργασία» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης