Πέμπτη 02.02.2023 | Εορτάζουν: Υπαπαντή, Μαρουλία, Μαρούλα, Ρούλα

Ο Σ. Παπαδόπουλος για τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό στον Δ. Φαρκαδόνας

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ16.03.2021 | 5:42 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων για τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σάκης Παπαδόπουλος με θέμα «Αίτημα Δήμου Φαρκαδόνας για κατά προτεραιότητα εμβολιασμό κατά του COVID-19 στον πληγέντα από τον πρόσφατο σεισμό Δήμο Φαρκαδόνας».

Σε αυτό αναφέρει πως «Ο Δήμος Φαρκαδόνας κηρύχθηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση της 3ης Μαρτίου 2021. Οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν μετά το σεισμό όπως η διαμονή των κατοίκων σε καταυλισμούς, η επαφή τους με τα συνεργεία καταγραφής των ζημιών και με τα συνεργεία αποκατάστασης καθώς και με πολιτικά στελέχη του Δήμου, καθιστούν δύσκολη την τήρηση των μέτρων προστασίας έναντι του Covid -19.

Συνεπώς ο Δήμος Φαρκαδόνας καταθέτει αίτημα για τον άμεσο εμβολιασμό των πολιτικών στελεχών, υπαλλήλων και δημοτών Φαρκαδόνας κατά του COVID-19. Παρακαλούμε, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς σας, για την απάντηση σχετικά με τις ενέργειες του Υπουργείου για αποτελεσματική και οριστική επίλυση του θέματος».

Παράλληλα κατέθεσε αναφορά προς για τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα «Αίτημα Δήμου Φαρκαδόνας για παράταση εργασίας των απασχολούμενων Κοινωφελούς Προγράμματος του ΟΑΕΔ».

Όπως τονίζει «Ο Δήμος Φαρκαδόνας κηρύχθηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας που προέκυψε μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση της 3ης Μαρτίου 2021. Για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών, ο Δήμος Φαρκαδόνας καταθέτει αίτημα παράτασης εργασίας των απασχολούμενων Κοινωφελούς Προγράμματος του ΟΑΕΔ κατά 4 μήνες τουλάχιστον, μετά τη λήξη της παρούσας σύμβασης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ