Παρασκευή 23.04.2021 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Ο σχεδιασμός για την λειτουργία της αγοράς

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ30.12.2020 | 6:51 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στη νέα μέθοδο αγορών που προωθεί η κυβέρνηση, το click in shop ή αλλιώς click inside αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η πανδημία είναι εδώ , και έτοιμη να χτυπήσει σκληρά όποιον την υποτιμήσει», δήλωσε την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Ανάπτυξης.

Αναφερόμενος στο μέτρο του click inside που σχεδιάζεται, δηλαδή να μπορεί κάποιος να κλείνει ραντεβού και να επιτρέπεται η είσοδος στο κατάστημα με κανόνες και περιορισμούς, ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι η λειτουργία των καταστημάτων το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ αυστηρότερη από τον τρόπο που άνοιξαν τον περασμένο Ιούνιο.

Τόνισε ωστόσο ότι το πρόβλημα είναι ο συνωστισμός, και αυτό θέλει να αποφύγει η Κυβέρνηση με την παράδοση εκτός (click away) ένα μέτρο, το οποίο είναι καινούργιο «και ήρθε για να μείνει».

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης έχει σχέδιο το οποίο επεξεργάζεται και σύμφωνα με αυτό, με τα στοιχεία της πανδημίας και με τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής, θα παρουσιάσει την πρότασή του.

Αν όλα πάνε βάσει σχεδίου, «θα προχωρήσουμε σε μερική λειτουργία του λιανικού εμπορίου», είπε ο κ. Γεωργιάδης τονίζοντας πως «σίγουρα θα υπάρχουν κανόνες».

Απαντώντας αναφορικά με το πώς κινήθηκαν οικονομικά τα μαγαζιά με τη λειτουργία του click away, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «ο τζίρος την περασμένη εβδομάδα έφτασε έως και το 40%. Οι πολύ μεγάλες αλυσίδες δεν δούλεψαν. Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις, τα μικρά μαγαζιά έκαναν καλύτερο τζίρο με τη μέθοδο click away».

Για την εικόνα του τελευταίου 48ωρου με τον εμβολιασμό αρκετών κυβερνητικών στελεχών που έγινε και αντικείμενο κριτικής από την αντιπολίτευση, ο κ. Γεωργιάδης αρκέστηκε να δηλώσει πως έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου, αλλά δεν θεώρησε σκόπιμο αυτό να γίνει δημόσια.

Ο υπουργός Ανάπτυξης εκτίμησε ότι θα προλάβουμε την τουριστική περίοδο.

Σημείωσε, τέλος, αναφερόμενος στα χρέη που συγκεντρώνονται λόγω της πανδημίας, πως το να ζητάς από κάποιον να πληρώσει αυτά που οφείλει είναι και ηθικό και νόμιμο, όχι όμως, όταν τα χρέη αυτά, είναι αποτέλεσμα κυβερνητικών αποφάσεων ή της γενικότερης κατάστασης.

Εκανε λόγο για συζήτηση που θα γίνει όταν θα έχουμε τελειώσει με την πανδημία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop