Πέμπτη 02.02.2023 | Εορτάζουν: Υπαπαντή, Μαρουλία, Μαρούλα, Ρούλα

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Τρικάλων για την απεργία – αποχή

ΤΟΠΙΚΑ02.03.2021 | 7:00 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Τρικάλων ανακοινώνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία  των συναδέλφων εκπαιδευτικών του Συλλόγου μας συμμετέχει στην  ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ με ποσοστό που αγγίζει το 100%.

Εν μέσω πανδημίας με εκπαιδευτικούς και μαθητές να αγωνίζονται  να επιβιώσουν και να κρατήσουν ζωντανή τη φλόγα της μάθησης, η  έκδοση της Υπουργικής Απόφασης «Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως προς το εκπαιδευτικό τους έργο», αποτελεί μια απαράδεκτη και εχθρική ενέργεια απέναντι στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς.

Η  πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ οφείλει να ακούσει τη φωνή των εκπαιδευτικών που δίνουν καθημερινά μάχη για να κρατηθεί όρθιο το δημόσιο σχολείο και να αποσύρει την Υπουργική Απόφαση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ΕΛΜΕ Τρικάλων. Υπενθυμίζεται ότι η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει απεργία – αποχή από την όλη διαδικασία, σημειώνοντας ότι «η προσπάθεια εφαρμογής της συγκεκριμένης Υ.Α. αποσκοπεί στη μεταβίβαση της ευθύνης για όλα τα προβλήματα στους ίδιους τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και στην κατηγοριοποίηση και τον ταξικό διαχωρισμό της εκπαίδευσης, επιλογή η οποία θα οδηγήσει στην περαιτέρω υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου.

Η διεθνής εμπειρία αποδεικνύει ότι στα «αξιολογημένα» σχολεία των χωρών, όπου εφαρμόστηκε η αξιολόγηση, ο λειτουργικός αναλφαβητισμός, η σχολική διαρροή, οι ταξικοί φραγμοί και η πολυκατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων αυξήθηκαν δραματικά.

Είναι σαφές ότι η επιλογή αυτή αποσκοπεί στην διαμόρφωση ενός οδικού χάρτη μετασχηματισμού του εκπαιδευτικού τοπίου με κυρίαρχο χαρακτηριστικό τον αποχαρακτηρισμό της παιδείας από δημόσιο αγαθό.

Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και για ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, που θα ακολουθήσει το Σεπτέμβρη, αφού το Υπουργείο Παιδείας έχει δημόσια δηλώσει ότι, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα φέρει στη Βουλή σχετικό νόμο».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ