Παρασκευή 12.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει λεφτά στους δήμους

ΤΟΠΙΚΑ26.06.2018 | 6:12 μμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

Με όποιον δήμαρχο κι αν μιλήσεις, ας είναι και δεξιός απλά να είναι καλοπροαίρετος, παραδέχεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ (η κυβέρνηση δηλαδή) έδωσε λεφτά στους δήμους. Εκεί που οι περισσότεροι απ’ αυτούς ήταν χρεωμένοι μέχρι τον… λαιμό, ξαφνικά έχουν και ταμείο για να κάνουν έργα. Και όντως, οι δημοτικές αρχές στο παραπέντε της προεκλογικής περιόδου μπορούν να ξεκινήσουν έργα τα οποία θα τα τραβήξουν μέχρι τις εκλογές για να φανεί ότι κάτι κάνουν  και να επαναδιεκδικήσουν με μεγαλύτερες αξιώσεις τη ψήφο των δημοτών.

Το περίεργο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δίνει λεφτά μόνο στους δικούς του δημάρχους. Άλλωστε αυτοί είναι λίγοι. Στη Θεσσαλία, για παράδειγμα, έχουν «δικό τους» μόνο τον Απόστολο Καλογιάννη στη Λάρισα από τους μεγάλους δήμους. Δίνουν προγράμματα και λεφτά και… αριστερά αλλά και δεξιά σε δημάρχους που βγήκαν με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα σε επίπεδο Νομού είναι ο Δημήτρης Παπαστεργίου αλλά και ο Κώστας Μαράβας.

Όσοι ψάχνουν να βρουν πίσω απ’ αυτές τις εισροές μυστικές συμφωνίες και μυστήρια προεκλογικά παιχνίδια ίσως δεν επιβεβαιωθούν από τις εξελίξεις. Κι αυτό γιατί δεν χρειάζεται σώνει και καλά να επιβεβαιωθεί μια θεωρία συνομωσίας για εξηγηθεί ο λόγος που τους δίνουν τα λεφτά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει το λίγο απ’ όλα…

Λίγο τα λεφτά που πλέον υπάρχουν στο υπουργείο Εσωτερικών από τα υπέρ-πλεονάσματα. Λίγο η λογική της αποκέντρωσης που διέπει την αριστερά. Λίγο η έλλειψη πολλών δημάρχων εκλεγμένων με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ που επιτρέπει και στους υπόλοιπους να διεκδικούν και να παίρνουν κομμάτι από το κονδύλια. Λίγο η ανάγκη των τοπικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να δείξουν ότι κάνουν κάτι δίνοντας κατόπιν… ενεργειών τους λεφτά στον δήμαρχο που αύριο θα τα… επιστρέψει με κανένα σταυρό. Λίγο η ευελιξία του Δημήτρη Παπαστεργίου και Κώστα Μαράβα οι οποίοι είναι μεν δεξιοί αλλά δεν την είδαν μουτζαχεντίν να ανατιναχτούν στη μέση της πλατείας για το κόμμα. Λίγο το ένα, περισσότερο το άλλο, το αποτέλεσμα μετράει κι αυτό είναι τα ταμεία τα οποία εκεί που ήταν άδεια τώρα κάτι έχουν για να γίνουν έργα και εργάκια.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης