Κυριακή 24.09.2023 | Εορτάζουν: Θέκλα, Κόπρος, Κόπρις, Μυρσίνη, Μυρτώ, Μυρτιά, Μυρτιδιώτισσα, Μύρτα, Μυρσώ, Μέρσα, Αμερισούδα, Αμερσούδα, Αμέρσσα, Αμέρσα, Πέρσης, Περσεφόνη, Πέρσα, Πέρση

Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα λεφτά στην αυτοδιοίκηση που ίσως κάνουν τη διαφορά

ΤΟΠΙΚΑ21.09.2018 | 1:33 μμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

Υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που ίσως κάνουν τη διαφορά ενόψει των εκλογών. Αυτοδιοικητικών αλλά και εθνικών.

Μια απ’ αυτές τις λεπτομέρειες που δεν είναι ευρύτερα γνωστές είναι η γαλαντόμικη χρηματοδότηση των δήμων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ. Οι δήμαρχοι που είχαν εμπειρία και από προηγούμενες κυβερνήσεις, τρίβουν τα μάτια τους κοιτώντας τα οικονομικά των δήμων τους. Κυρίως δε, συγκρίνοντας τα χρήματα που εισρέουν στα ταμεία τους με εκείνα επί ημερών κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας.

Ένας εξ αυτών που μάλιστα εξελέγη με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας εξομολογήθηκε σε στενή παρέα φίλων το εξής: «Μας δίνουν λεφτά. Πολλά λεφτά. Τόσα που δεν είχαμε δει από καμία άλλη κυβέρνηση. Έχω πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία και δεν ξέρω αν θα προλάβω να βγάλω τις μελέτες για να κάνω τα έργα πριν από τις εκλογές».

Ο ίδιος, απέδωσε σ’ αυτή τη… γαλαντομία της κυβέρνησης τη φιλική του αντιμετώπιση σε βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ισχύει το γνωστό «το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δύο το πρόσωπο…».

Προφανώς και οι δήμαρχοι («γαλάζιοι», «πράσινοι», «εμπριμέ») δεν θα βγάλουν σημαία του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εθνικών εκλογών. Ωστόσο, δεν θα σηκώσουν και κομματικά λάβαρα διακινδυνεύοντας τις καλές τους σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ που και λεφτά τους δίνει και ψήφους μπορούν να… κλέψουν από πολίτες που στηρίζουν το κυβερνών κόμμα.

Στη λογική των συγκοινωνούντων δοχείων, το ίδιο μπορεί να… κλέψει ψήφους απ’ αυτούς και ο ΣΥΡΙΖΑ.  Από το… πονηρό κλείσιμο του ματιού δημάρχων και αυτοδιοικητικών στελεχών που θέλουν να τα έχουν καλά με το κυβερνών κόμμα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης