Πέμπτη 30.05.2024 | Εορτάζουν: Εμμέλεια, Εμμελεία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

«Ο θε-ΤΑΛΩΣ συναντά τα e-trikala»

ΤΟΠΙΚΑ07.11.2023 | 4:40 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Παράγοντες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων μεταξύ των οποίων ο διευθυντής, Αλέξανδρος Καπανιάρης, σε συνεργασία με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Χρήστο Τρικάλη, παρουσίασαν στον δήμαρχο Τρικκαίων κ. Νίκο Σακκά, στον αντιδήμαρχο  Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Δημοσίων Σχέσεων κ. Μιχάλη Λάππα και στον δευθύνοντα σύμβουλο της CEO e-trikala Α.Ε. κ. Οδυσσέα Ράπτη την πρόταση με τίτλο: «Ο Θε-ΤΑΛΩΣ συναντά τα e-trikala».

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων: κα Δήμητρα Παπανδρέου, κα Ευανθία Κοτρώτσιου, κ. Βασίλειος Κωτούλας, κ. Ιωάννης Ζορμπάς και οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων: κα Γεωργία Καραγιάννη, κ. Αγαθοκλής Αζέλης, κ. Δημήτριος Θεοχάρης, κ. Χρήστος Παπαθανασίου, κ. Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, κ. Ιωάννης Δημακόπουλος και κ. Γεώργιος Λαπούσης.

Επίσης συμμετείχαν ο υπεύθυνος Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών της ΔΔΕ Τρικάλων κ. Λεωνίδας Μποντίλας, οι Προϊστάμενοι των Τμημάτων Ε’ Εκπαιδευτικών Θεμάτων των ΔΔΕ και ΔΠΕ Τρικάλων, κ. Νικόλαος Παπακωνσταντίνου και κ. Δημήτριος Λαρίσης, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Δ’ Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών της ΔΔΕ Τρικάλων κ. Κωνσταντίνος Δημητρίου και ο Πληροφορικός της ΔΠΕ Τρικάλων κ. Παντελής Τζιώτζης. Επίσης, στη συνάντηση έκανε διαδικτυακή παρέμβαση και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.

Την πρωτοβουλία των Διευθύνσεων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης «Ο θε-ΤΑΛΩΣ συναντά τα e-trikala» συνδιοργανώνει ο Δήμος Τρικκαίων και οι τρεις φορείς μαζί προχωρούν από κοινού στην υλοποίηση μιας καινοτόμας δράσης. Επιπρόσθετα, στη δράση συμμετέχουν ο Δήμος Μετεώρων, ο Δήμος Πύλης, ο Δήμος Φαρκαδόνας, ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων και το Εμπορικό Επιμελητήριο Τρικάλων. Παράλληλα τη δράση υποστηρίζουν η Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Δια Βίου Εκπαίδευσης και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καλαμπάκας και τελεί υπό την αιγίδα της  Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Πρόκειται για τη σύζευξη ανθρωπιστικών και θετικών επιστημών με την εκπαιδευτική ρομποτική, τις εφαρμογές STEAM, τα εικαστικά, τη μουσική, την αστρονομία, τις θετικές επιστήμες, και τις τέχνες. Σύζευξη που θα παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό των Τρικάλων και στους/στις επισκέπτες/τριες, συνενώνοντας τη γνώση, την καινοτομία, την εκπαίδευση και τις τεχνολογίες  σε μια τελική εκδήλωση.

Όπως παρουσιάστηκε στους/στις συμμετέχοντες/ουσες στην ενημέρωση από τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Αλέξανδρο Γ. Καπανιάρη και τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Χρήστο Τρικάλη, είναι μια «γιορτή δημιουργίας και ψηφιακών δεξιοτήτων για τους/τις μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς η δράση θέλει να δώσει ένα βήμα σε όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, να εκφραστούν, να διασκεδάσουν, να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους.

Η παραπάνω δράση, υιοθετώντας τον συγκεκριμένο τίτλο, «επιδιώκει να απελευθερώσει όλες εκείνες τις δημιουργικές ικανότητες των μαθητών/τριών που συνδέονται με την φαντασία, τη δημιουργικότητα, τον πειραματισμό, το παιχνίδι, τις κατασκευές, την έξυπνη τεχνολογία (IoT), την εκπαιδευτική ρομποτική, τις κατασκευές STEAM, τη μουσική, τον χορό, τα εικαστικά και άλλες δράσεις που προσδιορίζουν ένα άλλο σχολείο πραγματικά ανοικτό στην κοινωνία και κυρίως όπως το ονειρεύονται οι μαθητές/τριες», σύμφωνα με την αιτιολόγηση του κ. Καπανιάρη.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης