Σάββατο 13.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Ο τουρισμός στο προσκήνιο του 2019

ΤΟΠΙΚΑ12.12.2018 | 6:01 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Ο τουρισμός και η ενίσχυση της επισκεψιμότητας στην περιοχή, είναι το πεδίο στο οποίο δουλεύουν τόσο οι δήμοι όσο και η περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά και επιχειρηματικοί φορείς. Φαίνεται πως έχουν όλοι πειστεί ότι ο τουρισμός είναι ο κλάδος που μπορεί να διασφαλίσει πόντους ανάπτυξης στην περιοχή. Βέβαια, σε πολλές περιπτώσεις, οι δράσεις προβολής παραμένουν σε ένα βαθμό παρωχημένες, ωστόσο αναμένονται βήματα που σε ένα μεγάλο βαθμό θα βοηθήσουν αυτόν τον τόσο σημαντικό πόρο.

Από πλευράς της περιφέρειας, στόχοι για το 2019 είναι η δημιουργία υλικού όπως ηλεκτρονικός θεματικός τουριστικός οδηγός και για τις πέντε περιφερειακές ενότητες, στη μορφή «usb» όπου ο καθένας θα μπορεί να βρει τα πάντα για όποιο θεσσαλικό προορισμό θέλει.

Σημαντικά βήματα συνεργασίας, αναμένονται και στο χώρο των αεροπορικών γραμμών. Πέρα από διάφορα event και στο Ελευθέριος Βενιζέλος, θα ασκηθούν πιέσεις για το άνοιγμα πτήσεων ώστε είναι πιο εύκολη η πρόσβαση επισκεπτών που φθάνουν στην Αθήνα προς τη Θεσσαλία. Μεταξύ άλλων επίσης θα διοργανωθούν,

roadshows για την προβολή προορισμών σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ταυτόχρονα με την έντυπη προβολή μέσω του εκεί Τύπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στις δράσεις αναμένεται να δημιουργηθεί το Παρατηρητήριο τουρισμού στη Θεσσαλία, όπου εκεί θα διαμορφώνονται όλες οι τάσεις αλλά και θα καταγράφονται τα βήματα που γίνονται προς την κατεύθυνση της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής. Φαίνεται ότι ήδη έχουν γίνει σημαντικά βήματα συνεργασίας με Λίβανο και Ρωσία, μιας και ήδη προτείνεται ανταλλαγή αποστολών με Λίβανο (κοιλάδα Καντίσα και Μπεκαά με τα Μετέωρα ) και με Ρωσία (περιφέρεια Tumen με θρησκευτικά μνημεία στη Θεσσαλία ) Υλοποίηση συμφώνων συνεργασίας με τις Περιφέρειες της Ρωσίας – ανταλλαγή εκδηλώσεων –επιχειρηματικών αποστολών Διοργάνωση θεσσαλικού festival γεύσεων στη Helexpo σε συνεργασία με τη Λέσχη Θεσσαλών Θεσσαλονίκης και στην Αθήνα .

Όπως αναφέρεται για το 2019 η Περιφέρεια Θεσσαλίας στοχεύει, ώστε οι προωθητικές ενέργειες να αποφέρουν τα παρακάτω αποτελέσματα:

– Επιμήκυνση τουριστικής περιόδου σε παράλια Λάρισας-ΠήλιοΣ ποράδες

– Αύξηση διανυκτερεύσεων σε Μετέωρα –Λίμνη Πλαστήρα

– Εναλλακτικές μορφές τουρισμού σε Όλυμπο

– Νέες κατηγορίες τουριστών

Δράσεις από τα Επιμελητήρια

Πρωτοβουλίες λαμβάνονται πλέον και από το Επιμελητήρια. Την περασμένη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, αποφασίστηκε η χρηματοδότηση από πλευράς των Θεσσαλικών Επιμελητηρίων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η δημιουργία σειρών ντοκιμαντέρ με τίτλο «Θεσσαλία» που θα προβληθεί  σε σταθμό πανελλήνιας κάλυψης της κρατικής τηλεόρασης ΕΡΤ Α.Ε. και θα αναδεικνύει τους τέσσερις νομούς και τα χαρακτηριστικά τους.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης