Δευτέρα 15.04.2024 | Εορτάζουν: Λεωνίδας, Λεωνίδης, Λεώ, Λεωνιδία, Κρήσκης

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Ο Τσιτσάνης εμπνέει το Μουσικό Σχολείο Δράμας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ08.04.2023 | 2:36 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με μια εντυπωσιακή εμφάνιση στην ουσία της μουσικής και των στίχων του Βασίλη Τσιτσάνη, το Μουσικό Σχολείο Δράμας παρουσίασε στα Τρίκαλα το έργο του.

Το βράδυ της Παρασκευής 7 Απριλίου 2023 το Σχολείο έδωσε συναυλία στον χώρο που αποτελεί το πανελλήνιο σημείο αναφοράς για τον τρικαλινό δημιουργό: το Μουσείο Τσιτσάνη, στην πατρίδα του Τσιτσάνη. Εκεί, στην αίθουσα εκδηλώσεων, οι τρικαλινοί/ες και η εκπαιδευτική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων απόλαυσαν μια συναυλία που  εστίασε σε αντιπροσωπευτικά δείγματα των τραγουδιών που αποτελούν την ποιοτική σταθερά στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι.

Με όμορφες ερμηνείες και στο σόλο τραγούδι και από τη χορωδία και με ακριβείς εκτελέσεις των συνθέσεων, οι νότες του Τσιτσάνη πλημμύρισαν τον χώρο, δείχνοντας και πάλι τον δρόμο για τη μουσική συνέχεια και τη σπουδή στο έργο του δημιουργού.

Το Μουσικό Σχολείο Δράμας υποδέχθηκαν, η εντεταλμένη σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Τρικκαίων, Εφη Λεβέντη και ο αντιπρόεδρος του ΔΣ του Κέντρου Ερευνας – Μουσείο Τσιτσάνη, κ. Γιώργος Kαρατώλος. Από την πλευρά του Σχολείου, την παρουσίαση ανέλαβε η φιλόλογος κ. Ελένη Ερίκη.

Τη συναυλία χαρακτήρισαν, η επιλεγμένη παρουσίαση τραγουδιών του Βασίλη Τσιτσάνη, η φανερή και επί της ουσίας ενασχόληση με τις δημιουργίες σε φωνητικό και οργανοπαικτικό επίπεδα, και η προσεγμένη παρουσία ως συναυλιακό σύνολο. Και μάλιστα, από νέους/νέες, που προσφέρουν πιο φρέσκια ματιά σε διαχρονικά τραγούδια, μέσω του Μουσικού Συνόλου Λαϊκής Μουσικής και της Χορωδίας Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Δράμας.

Η συναυλία ήταν και το επιστέγασμα της διήμερης παρουσίας των μουσικών εκπροσώπων της Δράμας στα Τρίκαλα, μέσω της σύσφιγξης σχέσεων με το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης