Κυριακή 26.06.2022 | Εορτάζουν: Μακάριος, Μακάρης, Μακαράς, Μακαρία, Μακάρω, Μακαρίτσα, Μακαρούλα

Ο Βαγγέλης Αγγελάκης ξανά στο ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ

ΤΟΠΙΚΑ09.10.2019 | 12:29 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Για ακόμη μια φορά κατάφερε την επανεκλογή του στην ηγεσία της Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων ο κ. Βαγγέλης Αγγελάκης.

Εδώ και χρόνια, ο κ. Αγγελάκης διατελεί αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, και κέρδισε και αυτή τη φορά τη ψήφο εμπιστοσύνης από τους συναδέλφους του κατά τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Γνωστός για το ήθος και τη σοβαρή του στάση απέναντι στα κρίσιμα ζητήματα του κλάδου ειδικά κατά το διάστημα των σημαντικών οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν όλοι οι επαγγελματίες, ο κ. Αγγελάκης και αυτή τη φορά θα είναι η φωνή χιλιάδων συναδέλφων του σε μια ισχυρή συνομοσπονδία.

Ήδη, η ΓΣΕΒΕΕ έχει προωθήσει αιτήματα στο υποργείο οικονομικών, σε μια προσπάθεια να ισορροπήσει την κατάσταση. Μεταξύ άλλων τα κύρια ζητήματα που θέτει η ΓΣΕΒΕΕ αφορούν:

  • Τη μείωση της φορολόγησης των επιχειρήσεων
  • Τη διεύρυνση της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση και σε άλλα προϊόντα (π.χ. στον καφέ).
  • Την καθιέρωση ενός ακατάσχετου λογαριασμού ανά επιχείρηση, ο οποίος θα σχετίζεται αποκλειστικά με τη χρήση τερματικού μηχανήματος POS και ηλεκτρονικών συναλλαγών.
  • Την καθιέρωση αφορολόγητου για έσοδα από επαγγελματική δραστηριότητα ώστε να υπάρξει ισότιμη μεταχείριση των φορολογουμένων.
  • Την αύξηση του μέγιστου ύψους κύκλου εργασιών για τους μη υπόχρεους υποβολής ΦΠΑ. Εναλλακτικά, για κύκλους εργασιών έως 30.000 ευρώ, ο επιτηδευματίας να τυγχάνει όμοιας μεταχείρισης όπως το φυσικό πρόσωπο- φορολογούμενος.
  • Την επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς της προκαταβολής φόρου εισοδήματος επόμενου έτους, ο συντελεστής του οποίου ανέρχεται σήμερα στο 100% επηρεάζοντας αρνητικά την ρευστότητα των επιχειρήσεων.

Μετά και την ανάδειξη του νέου ΔΣ, θα προγραμματιστούν δράσεις και παρεμβάσεις για την επίτευξη των στόχων αυτών.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης