Πέμπτη 30.05.2024 | Εορτάζουν: Εμμέλεια, Εμμελεία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Ο Υπουργός Παιδείας για τα σχολεία στη Θεσσαλία

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ12.09.2023 | 4:09 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σε συνέντευξη του, ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης μίλησε σχετικά με τις καταστροφές που έχουν γίνει στα σχολεία της Θεσσαλίας μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel. Ο υπουργός Παιδείας είπε ότι είναι πιθανό να μην μπορέσουν να ανοίξουν όλα τα σχολεία.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη και της Μαρίας Αναστασοπούλου, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε «Ο σχολικός πληθυσμός στη Θεσσαλία ανέρχεται σε 88.000 μαθητές, για 1.036 παιδια και για περισσότερους από 10.000 εκπαιδευτικούς.»

Ο υπουργός ανέφερε πως σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί μία σύσκεψη στο υπουργείο για να αποφασιστεί ποια σχολεία πρόκειται να ανοίξουν. Το πρόβλημα εντοπίζεται σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας, όπως για παράδειγμα στα δημοτικά σχολεία που βρίσκονται στον Παλαμά Καρδίτσας.

Θέλοντας να αναδείξει το μέγεθος του προβλήματος, ο Κυριάκος Πιερρακάκης επισήμανε ότι «Κάποια σχολεία μπορεί να μην ανοίξουν για μήνες» και πρόσθεσε πως εκεί θα υπάρξει παρέμβαση μήπως χτιστούν οικίσκοι.

Ακόμη, βρίσκεται υπό μελέτη το ενδεχόμενο κάποιες σχολικές μονάδες να συστεγαστούν. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Οι μαθητές των σχολείων που τελικά δεν θα ανοίξουν θα πάνε σε όμορα σχολεία, προκειμένου να συνεχίσουν τα μαθήματα.»

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης