Δευτέρα 20.03.2023 | Εορτάζουν: Κλώντια, Κλόντια, Κλαύδια, Κλό, Ροδιανός, Ροδινός, Ροδίνης, Ρόδης, Ροδιανή, Ροδιάνα, Ροδή, Ροδία

Όχι σε τραπεζοκαθίσματα σε Ληθαίο – 25ης Μαρτίου

ΤΟΠΙΚΑ02.02.2023 | 6:09 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Κατηγορηματικά αρνητικός υπήρξε ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στους νέους χώρους που δημιουργούνται για πεζούς στον Ληθαίο και στην οδό 25ης Μαρτίου.
Στη συνεδρίαση του δημοτικού δυμβουλίου και με αφορμή ερωτήσεις για την πορεία έργων, ο Δημήτρης Παπαστεργίου  αναφέρθηκε στο ζήτημα της διαχείρισης των νέων χώρων που δημιουργούν τα έργα.

Συγκεκριμένα, για τα «μανάβικα» με τα έργα στην οδό 25ης Μαρτίου για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall) και για τον Ληθαίο, με την ανάπλαση στις όχθες του ποταμού.
Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε με έμφαση ότι δε θα δοθεί χώρος για ανάπτυξη κανενός τραπεζοκαθίσματος. Ενημέρωσε, μάλιστα, το Σώμα, για το ότι απευθύνθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να ετοιμάσουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μια Κανονιστική Απόφαση, αποκλειστικά για τη διαχείριση των συγκεκριμένων χώρων. Εξαιρέθηκαν οι υπάρχουσες εσοχές που δεν εμποδίζουν και τη διέλευση, αλλά ήταν σαφής προς τους καταστηματάρχες: «οι αναπλάσεις δε γίνονται για να αναπτύσσουμε τραπεζοκαθίσματα,  αλλά για να περπατά ο κόσμος, οι μητέρες, οι πολίτες δίπλα από τον άλλον και όχι ο ένας πίσω από τον άλλον», τόνισε.
Για δε την πλατεία ΟΤΕ, με αφορμή διαφοροποιήσεις σε υφιστάμενες ομπρέλες, τόνισε ότι είναι προτιμότερη η ανάπτυξη ομοιόμορφων στεγάστρων στα καταστήματα. Στόχος, το να αναπτυχθούν σε μικρότερο χώρο τα τραπεζοκαθίσματα και να υπάρχει ενιαία μορφή σε αυτά τα στέγαστρα.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ