Κυριακή 21.04.2024 | Εορτάζουν: Αλεξάνδρα, Αλεξία, Αλεξάντρα, Αλέκα, Ιανουάριος, Ιανός, Ιανή, Φαίστος, Φαιστή, Φαιστίνα,Βάιος, Βάια, Βάγια, Βαία Δάφνης, Δάφνη

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

«Όχι στη βία, ναι στην φιλία» φώναξαν οι μαθητές

ΤΟΠΙΚΑ06.03.2024 | 5:58 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων σε συνεργασία με το Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, συνδιοργάνωσε εκδηλώσεις την Τετάρτη, Πανελλήνια ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού, για την ευαισθητοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, απέναντι σε φαινόμενα ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού, με τίτλο: «Σπάω τη σιωπή, σπάζοντας μπαλόνια»!!!

Πάνω από 3.000 μαθητές και μαθήτριες 35 σχολείων κρατώντας πανό με συνθήματα κατά της σχολικής βίας, συγκεντρώθηκαν σε οκτώ (8) κεντρικά σημεία του νομού Τρικάλων, συγκεκριμένα:

  1. Στα Τρίκαλα, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου (γλυπτό Ομπρέλα του Γ. Ζογγολόπουλου).
  2. Στην Καλαμπάκα, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.
  3. Στην Οιχαλία, στην κεντρική πλατεία.
  4. Στο Αγιόφυλλο στην πλατεία.
  5. Στην Οξύνεια, στην πλατεία.
  6. Στην Παναγία, στην πλατεία.
  7. Στην Πύλη, στο Δημαρχείο.
  8. Στο Κεφαλόβρυσο.

Όλοι, μαθητές και μαθήτριες, δρώντας συμβολικά, παρουσίασαν δρώμενα, θεατρικά παιχνίδια, μοίρασαν καρτελάκια και φώναξαν συνθήματα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, τραγούδησαν, και «έσπασαν» μπαλόνια στις 11:00 π.μ., προκαθορισμένη κοινή ώρα, φωνάζοντας ταυτόχρονα ένα κοινό σύνθημα «ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ, ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ». Ο θόρυβος που προκλήθηκε λειτούργησε επίσης, συμβολικά στην κατεύθυνση του «ξυπνήματος», της ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης όλων μας.

Σημειώνεται πως η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε σε διάφορες πόλεις όλης της χώρας την ίδια ώρα, δημιουργώντας έτσι μια αλυσίδα ενημέρωσης και συνεργασίας απέναντι στην καταπολέμηση της εκδήλωσης φαινομένων βίας και εκφοβισμού.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης