Παρασκευή 24.03.2023 | Εορτάζουν: Γρηγόρης, Γρηγόριος, Γόλης, Γρηγορία

Όχι στην αξιολόγηση λένε οι εκπαιδευτικοί

ΤΟΠΙΚΑ15.02.2023 | 5:52 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Δάσκαλοι και καθηγητές ένωσαν τις δυνάμεις τους και κινητοποιήθηκαν στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη. Στη διάρκεια της κινητοποίησης δάσκαλοι και καθηγητές των Τρικάλων πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στα γραφεία των τοπικών εκπαιδευτικών διευθύνσεων εκφράζοντας την διαμαρτυρίας τους στην αξιολόγηση.

Λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και πορεία με συνθήματα στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως (Ασκληπιού, Γαριβάλδη, Μιαούλη, Βασιλείου Τσιτσάνη, 25ης Μαρτίου).

Η συμμετοχή βάσει των στοιχείων που έδωσαν οι επικεφαλής Νίκος Πασχάλης και Γιώργος Τσιάκαλος– 13,8% για τους καθηγητές και 33,36% για τους δασκάλους. Τα απεργιακά ποσοστά, ωστόσο, μεταβάλλονταν διαρκώς «και με αυξητική τάση», όπως έλεγαν.

Οι δύο πρόεδροι απηύθυναν σύντομες ομιλίες, τονίζοντας τους λόγους της απεργίας και εκφράζοντας την αντίθεση στην αξιολόγηση.

Αμφότεροι δήλωσαν ανυποχώρητοι στο θέμα της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και προανήγγειλαν δυναμική κλιμάκωση του αγώνα.

Οι εκπαιδευτικοί χαρακτήρισαν τον ξεσηκωμό ως «τον κρισιμότερο αγώνα που θα δώσει το εκπαιδευτικό σύστημα στους δρόμους και τα δικαστήρια και τόνισαν ότι το επίμαχο νομοσχέδιο της αξιολόγησης δε θα περάσει ούτε στα επόμενα 40 χρόνια».

Το παρόν στην κινητοποίηση έδωσαν, πέραν των συμμετεχόντων, εκπρόσωποι φορέων, κινημάτων, υποψήφιοι βουλευτές, μαθητές (κρατώντας πλακάτ) και γονείς.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης