Παρασκευή 03.02.2023 | Εορτάζουν: Σταμάτης, Σταμάτιος, Στάμος, Σταμούλης, Σταμέλος, Σταμέλης, Σταμελάς, Σταματία, Μάτα, Ματούλα, Ματίνα, Σταματίνα, Σταμάτα, Σταμέλα, Σταμούλα, Σταματή, Μάτω, Σταματέλλα, Συμεών, Συμεώνης, Σύμος, Συμεωνή, Συμεωνία, Συμεώνα, Σύμη

Οδηγός συμπλήρωσης μηχανογραφικού για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ

ΕΛΛΑΔΑ05.06.2018 | 6:21 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Έναν πλήρη οδηγό με οδηγίες για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου των υποψηφίων των επαγγελματικών λυκείων εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με τις οδηγίες, στη στήλη Σειρά Προτίμησης οι υποψήφιοι θα πρέπει να  συμπληρώσουν με αύξουσα σειρά τις προτιμήσεις για τα τμήματα ή τις εισαγωγικές κατευθύνσεις που επιθυμούν. Πχ. Για συνολικά 10 προτιμήσεις , ο αριθμός 1 δηλώνει ότι αυτό είναι το πρώτο τμήμα που επιθυμείς να εισαχθείς και ο αριθμός 10 δηλώνει ότι αυτό είναι το τελευταίο τμήμα που επιθυμείς να εισαχθείς.

Εννοείται ότι στις προτιμήσεις σου μπορείς να συμπεριλάβεις τμήματα ή/και εισαγωγικές κατευθύνσεις, όπως εσύ επιθυμείς. Η σειρά των προτιμήσεών σου πρέπει να εκφράζει την πραγματική σου επιθυμία, δηλαδή πρώτα να δηλώνεις τη σχολή που πραγματικά επιθυμείς να εισαχθείς, άσχετα με τον αριθμό των μορίων σου, και μετά τις λοιπές. Δεν εισάγεσαι σε σχολή για την οποία δεν δήλωσες προτίμηση.

Αν με το σύνολο των μορίων σου εισάγεσαι σε περισσότερες από μια σχολές από αυτές που έχεις δηλώσει προτίμηση, τότε θα εισαχθείς σε αυτήν που έχεις δηλώσει με προγενέστερη προτίμηση. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία δεν επιτρέπεται να δηλώσεις τμήμα, στο οποίο είσαι ήδη σπουδαστής από προηγούμενο έτος.

Τι ισχύει για το 10%

Μηχανογραφικό δελτίο δεν υποβάλλουν μόνο όσοι ετοιμάζονται να διαγωνιστούν στις πανελλαδικές εξετάσεις που αρχίζουν την Παρασκευή 8 Ιουνίου.

Είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν όσοι διεκδικούν το 10% των θέσεων, δηλαδή αυτοί που θα καταθέσουν μηχανογραφικό ελπίζοντας ότι θα εισαχθούν σε μία καλύτερη σχολή από αυτή που είχαν πετύχει στις προηγούμενες πανελλαδικές εξετάσεις.

Το έντυπο του υπουργείου Παιδείας που ακολουθεί περιλαμβάνει βήμα – βήμα τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου για τη συγκεκριμένη κατηγορία υποψηφίων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ