Δευτέρα 25.01.2021 | Εορτάζουν: Γρηγόρης, Γρηγόριος, Γόλης, Γρηγορία, Μαργαρίτης, Μαργαρίτα

Oι «αρχιτέκτονες» της μεγάλης επιτυχίας

ΑΘΛΗΤΙΚΑ22.06.2019 | 1:39 πμ

Γράφει ο/η

Athletic News

Γράφει ο/η Athletic News

Γιώργος Λουλές και Στέφανος Καλότυχος δύο εκ των πρωταγωνιστών στην φετινή πορεία των Νέων Τρικάλων μιλούν στην έρευνα για τη φετινή πορεία των κοριτσιών αυτών.

Το επιτυχημένο τεχνικό δίδυμο του Α.Ο Τρίκαλα 2011 και των Νέων μιλάει στην «ΕΡΕΥΝΑ» για την κορυφαία αυτή επιτυχία για τον Τρικαλινό αθλητισμό, δηλαδή την κατάκτηση του κυπέλλου κορασίδων.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Λουλές αναφορικά με:

 Τα συναισθήματά σου για αυτή την κατάκτηση.

 

Τα συναισθήματά που έχω φυσικά είναι όμορφα. Όμως η δουλειά ενός προπονητή είναι να κοιτάξει αμέσως την επόμενη μέρα και να προσπαθήσω να επαναφέρει στην πραγματικότητα ποδοσφαιριστές του όσο πιο γρήγορα γίνετε.

 

Νιώθεις δικαίωση για τον περσινό χαμένο τελικό;

 

Δεν νιώθω δικαιωμένος από την άποψη ότι κι η περσινή χρονιά ήτανε μία επιτυχία. Φυσικά μας είχε πικράνει όπως Είναι λογικό μιας και φτάσαμε στον τελικό και δεν τα Καταφέραμε. Νομίζω όμως ότι αυτό μας πεισμώσει και μας έκανε καλύτερους και είχαμε ένα ολόκληρο χρόνο να δουλέψουμε ώστε να επανέλθουμε πιο δυνατοί.

 

Πως βλέπεις το μέλλον αυτών των κοριτσιών αλλά και το μέλλον γενικά του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ελλάδα;

 

Τα συγκεκριμένα κορίτσια δουλεύουνε πέντε χρόνια μαζί σε ένα όμορφο project που έχουμε ξεκινήσει συνεργασία με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και νομίζω αν όχι όλες οι περισσότερες έχουν ένα λαμπρό μέλλον στο χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου. Όσο γενικότερα για την Ελλάδα το ποδόσφαιρο η αλήθεια είναι ότι αναπτύσσεται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν υγιεινή άλματα προόδου

 

Τι συμβουλεύεις τα κορίτσια για το μέλλον ως παιδαγωγός;

Θα τις συμβούλευα ότι η μόρφωση είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι απ’τη ζωή τους όσο είναι και ηθική που διακατέχει τον κάθε άνθρωπο. Ως εκτούτου αυτά θα πρέπει να συμβαδίζουν και σα να συμπορεύονται με τον αθλητισμό. Για εμένα δεν αρκεί να είσαι καλός αθλητής για να είσαι κάτι ξεχωριστό και για να κάνεις την διαφορά θα πρέπει να κατ έχεις όλο το πακέτο. Περισσότερες συμβουλές νομίζω ότι θα χρειαζόντουσαν οι γονείς και οι προπονητές παρα τα παιδιά Στον παιδαγωγικό τομέα.

 

Όταν είχες την ιδέα για τη δημιουργία αυτής της ομάδας περίμενες αυτές τις επιτυχίες;

Περίμενα να φτάσουν ψηλά δεν ήξερα πόσο ψηλά και δεν ήξερα αν θα πετύχει το όλο project. Όμως έβλεπα ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να γίνει μία καινούρια δουλειά που θα κάνει τη διαφορά στο Γυναικείο και θα δείξει ότι με τη σωστή δουλειά και την επιμονή καλά αποτελέσματα έρχονται.

 

Δύο σχόλια γι αυτήν την πορεία αλλά και τα άτομα που ήταν δίπλα σου.

 

Όπως έχω πει πολλές φορές αυτή είναι η πορεία δεν ανήκει σε μένα. Έχω καταπληκτικούς συνεργάτες και τα κορίτσια έχουνε μάθει να δουλεύουνε με όλους. Από τους προπονητές τερματοφυλάκων, τους προπονητές φυσικής κατάστασης, έως και τους αθλητικούς ψυχολόγους που έχουμε. Όλα αυτά συνθέτουν ένα παζλ επιτυχίας. Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα θα μπορούσα να πω ότι ήταν αναμενόμενο ότι θα έχουμε μία καλή χρονιά αλλά δεν ξέραμε πόσο καλή. Αυτό που ξέρω είναι ότι αν αυτά παιδιά συνεχίζουν να δουλεύουνε έτσι θα έχουνε μέλλον.

 

Να σημειωθεί πως μαζί με τον Γιώργο Λουλέ εκτός απόν Στέφανο Καλότυχο, στο πλευρό του ήταν και οι Δημήτρης Πανέτσος Χρήστος Παπαδόπουλος προπονητές τερματοφυλάκων, η Κένταλ Έιερς ψυχολόγος της ομάδας αλλά και ο Βασίλης Φλώρος που ήταν στην ομάδα 1.5 χρόνο. Τους ευχαριστεί πολύ για την πολύτιμη βοήθεια τους.

 

Τα όσα δήλωσε ο Στέφανος Καλότυχος αναφορικά με:

 

Τα συναισθήματά σου για αυτήν κατάκτηση.

Τα συναισθήματα είναι υπέροχα. Νιώθω υπερηφάνεια και υπέρμετρη χαρά, μιας και καταφέραμε να κατακτήσουμε και τους δύο τίτλους που θα μπορούσαμε φέτος. Πέρα από του στόχους αποτελεσματος, τα κορίτσια κατάφεραν να πετύχουν αρκετούς προσωπικούς στόχους βελτίωσης και αυτό το γεγονός μου προσφέρει μεγάλη ικανοποίηση.

 

Πόσο σε βοήθησε ο Γιώργος ο Λουλές να φτάσεις σε αυτό το σημείο;

 

Ο Γιώργος, αρχικά, μου έδωσε την ευκαιρία να αναλάβω τις μικρές και επέμεινε σε αυτό. Μου έδωσε το ελεύθερο των κινήσεων, αλλά παράλληλα με βοηθούσε σε καίρια σημεία, όταν αυτό ήταν απαραίτητο. Επίσης, όσον αφορά τα τεχνικό-τακτικά κομμάτια της προπόνησης, η συμβολή του ήταν σημαντικότατη.

 

Πως βλέπεις το μέλλον αυτών των κοριτσιών;

Η ομάδα αυτή, καθώς και τα περισσότερα από αυτά τα κορίτσια, έχουν προδιαγραφές για ένα λαμπρό μέλλον, αρκεί να συνεχίσουν να εστιάζουν στην προσπάθεια και όχι τοσο στο αποτέλεσμα. Η προσπάθεια αυτή είναι που θα φέρει τις κλήσεις στις Εθνικές ομάδες και ίσως, κλήσεις από ομάδες του εξωτερικού σε μεταγενέστερο στάδιο.

 

Σε τόση νεαρή ηλικία έφτασες σε αυτήν την επιτυχία. Τα συναισθήματά σου;

Όσον αφορά την προσωπική επιτυχία, νιώθω μια δικαίωση για όλη την προσπάθεια των τεσσάρων αυτών ετών στη σχολή, αλλά και έξω, στα γήπεδα και τα γυμναστήρια.

 

Πως βλέπεις το μέλλον του γυναικείου ποδοσφαίρου στα Τρίκαλα και γενικά στην Ελλάδα;

Το μέλλον του γυναικείο ποδοσφαίρου στα Τρίκαλα, νομίζω πως θα έχει μια ανοδική πορεία. Βλέποντας αυτή την επιτυχία, ο κόσμος θα σκεφτεί να φέρει τα κορίτσια του στο ποδόσφαιρο, λίγο παραπάνω από ότι το σκεφτόταν πριν. Όμως, πολύ σημαντική είναι η ενίσχυση. Και μιλάω κυρίως για την οικονομική. Εκεί πάσχουμε. Και αν δε βρεθεί κάποια λύση, το γυναικείο ποδόσφαιρο δύσκολα θα εξελιχθεί.

 

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ Nature Spot e-shop