Παρασκευή 20.05.2022 | Εορτάζουν: Θαλλελαίος, Θαλής, Λυδία, Λήδα, Λύδα

Ολική επαναφορά στο ΠΑΣΟΚ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ01.04.2019 | 4:40 μμ

2nd Conference of the '' Movement of Change '' Political Party, in Athens, on March 31, 2019 / 2o συνέδριο της του Κινήματος Αλλαγής, στην Αθήνα, 31 Μαρτίου, 2019

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ποιο ΚΙΝΑΛ και… πράσινα άλογα; Η ιστορία του συνεδρίου που ολοκληρώθηκε προχθές απέδειξε ότι ο παλιός, καλός ΠΑΣΟΚος θέλει τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ, θέλει το όνομα του ΠΑΣΟΚ, θέλει  (αν θέλει λέει…) Ανδρέα Παπανδρέου.  Θέλει  καθαρή εικόνα την οποία, μετά από χίλιες – δυο παλινωδίες φρόντισε να του τη δώσει στο συνέδριο η Φώφη Γεννηματά.

Το εγχείρημα της διεύρυνσης με ΔΗΜΑΡ του Θανάση Θεοχαρόπουλο, με Σταύρο Θεοδωράκη και άλλους της ευρύτερης κεντροαριστεράς που δεν εκπροσωπούν τίποτα περισσότερο από τους εαυτούς, τους ίσως και πέντε – έξι ακόμη, απέτυχε παταγωδώς! Και ευτυχώς για τη Φώφη Γεννηματά και το ΠΑΣΟΚ που απέτυχε παταγωδώς. Γιατί θόλωνε το μήνυμα. Γιατί ο καθένας απ’ αυτούς έλεγε το μακρύ του και το κοντό του, δημιουργώντας μια εικόνα Βαβέλ χωρίς ένα ενιαίο και ξεκάθαρο μήνυμα το οποίο θα μπορούσε να το κατανοήσει ο μέσος πολίτης.

Από τη μία η επιστροφή στο παλιό, καλό ΠΑΣΟΚ και από την άλλη η αγαρμποσύνη του εγχειρήματος της διεύρυνσης προς την κεντροαριστερά του Αλέξη Τσίπρα που λειτούργησε αντίστροφα ενεργοποιώντας αντανακλαστικά αυτοσυντήρησης στους ΠΑΣΟΚους, προκύπτει ένα ευνοϊκό περιβάλλον ενόψει των πολλαπλών εκλογών, κυρίως για τον… επαναπατρισμό ψηφοφόρων που στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο.

Ωστόσο, υπάρχουν και οι νεότεροι ψηφοφόροι. Τα νέα παιδιά που δεν έχουν καμία θετική ανάμνηση από το παλιό ΠΑΣΟΚ. Οι εικοσάρηδες και οι τριαντάρηδες που το ταύτισαν με την κρίση που γι’ αυτούς δε λέει τίποτα ή έστω σχεδόν τίποτα, ούτε «ο ήλιος ο πράσινος, ο ήλιος ο μεγάλος», ούτε το… απαγορευμένο (από τη Μυρσίνη Λοίζου) «θα  τον μεθύσουμε τον ήλιο». Αυτά τα παιδιά θέλουν κάπου να ακουμπήσουν. Μια πρόταση που θα ακουμπά  στις δικές τους αγωνίες και στα αυτονόητα θέλω (δουλειά κλπ) και ένα πολιτικό φορέα αξιόπιστο για να ανταποκριθεί σ’ αυτά.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης