Πέμπτη 28.09.2023 | Εορτάζουν: Χαρίτων, Χαρίτωνας, Χαρίτος

Όλο και περισσότεροι Τρικαλινοί ενήλικες στρέφονται στην επιπλέον κατάρτιση

ΤΟΠΙΚΑ28.09.2019 | 1:08 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Η εποχή είναι εκπαιδευτικά ανήσυχη. Όχι μόνο όμως από την αρνητική της πλευρά αλλά και από τη θετική. Έτσι μέσα στο σύγχρονο περιβάλλον εκπαίδευσης, οι Τρικαλινοί ενήλικες, επαγγελματίες, εργαζόμενοι, άνεργοι και κάθε ηλικίας στρέφονται στην δια βίου κατάρτιση όπως συνηθίζουμε να λέμε, για να εφοδιαστούν με νέες δεξιότητες αλλά και νέες γνώσεις.

Ήδη στα κέντρα εκπαίδευσης ενηλίκων, η συμμετοχή σε προγράμματα εκπαίδευσης καταγράφεται σημαντικά αυξημένη σε σχέση με την αρχή της εμφάνισής τους γεγονός που επιδρά θετικά συνολικότερα στην κοινωνική κατάσταση της περιοχής. Μιλώντας με τη κα Ευαγγελία Ντόνα, διευθύντρια του ΑΚΕΘ, σημειώνει και αυτή την ολοένα και πιο δυναμική στροφή σε διαδικασίες κατάρτισης των ενηλίκων.

Τα αντικείμενα εκπαίδευσης που επιλέγουν ποικίλου και δεν είναι σίγουρα μονοθεματικά και προς μία κατεύθυνση. Αυτό δείχνει ότι πέρα από την κάλυψη των κενών που αφορούν τα σύγχρονα δεδομένα στην αγορά εργασίας, υπάρχει μια μεγάλη μερίδα κόσμου που αναζητεί συνεχώς ένα διαφορετικό επαγγελματικό αύριο και δημιουργεί τις εναλλακτικές του. «Είναι σπουδαίο για εμάς να υπάρχει η αναγνώριση της προσπάθειας που κάναμε όταν ξεκίνησε τη δράση του το ΑΚΕΘ να φέρουμε πιο κοντά τον κόσμο των ενηλίκων στην εκπαίδευση, σε νέες προτάσεις γύρω από τη διεύρυνση του πεδίου γνώσεων των συμμετεχόντων. Είτε μέσα από σεμιναριακά προγράμματα, με συνεργασίες διακρατικές κοκ υπάρχει σημαντικά μεγάλη συμμετοχή και αυτό είναι μόνο θετικό» αναφέρει.

Έτσι, μοιάζει τελικά το ερώτημα που μας έθεταν όταν ήμαστε παιδιά «τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις» να μην έχει απαντηθεί ακόμη και από ανθρώπους που μπορεί να πλησιάζουν στη σύνταξη και που βρίσκουν συναρπαστικό το ταξίδι στα πεδία μάθησης. Γι’αυτό εξάλλου και το συνεχίζουν όσο περισσότερο μπορούν.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης