Κυριακή 16.06.2024 | Εορτάζουν: Μνημόνιος, Τύχων, Τίχων

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις Γαλλικής φιλαναγνωσίας στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

ΤΟΠΙΚΑ28.05.2024 | 5:19 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ολοκληρώθηκε για την φετινή χρονιά ο κύκλος μαθημάτων γαλλικής φιλαναγνωσίας για παιδιά και ενήλικες, που πραγματοποιούνταν κάθε Τετάρτη στη Βιβλιοθήκη.

Οι δράσεις, πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα, ξεκίνησαν με πρωτοβουλία του Συλλόγου Αδελφοποιημένων Πόλεων Καλαμπάκας και του Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Δημόσιας Εκπαίδευσης Νομού Τρικάλων. Σκοπό είχαν να δείξουν ότι η γαλλική είναι μια γλώσσα διεθνούς ακτινοβολίας, η οποία μεταλαμπαδεύει τις αρχές της ισότητας, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας, και η οποία χρησιμοποιείται ως εργαλείο έκφρασης από τόσους επιστήμονες.

Τα παιδιά, με την καθοδήγηση της κας Βασιλικής Ακράτου, εργάστηκαν πάνω στην κατανόηση κειμένου και τη βελτίωση της προφοράς, έμαθαν βασικές λέξεις και εκφράσεις και απέκτησαν ευχέρεια στην ομιλία. Παράλληλα, οι ενήλικες, με εκπαιδευτικό την κα Έλλη Παπαθανασίου, εξοικειώθηκαν με τα ήθη και τα έθιμα της γαλλικής κουλτούρας και απέκτησαν δεξιότητες που τους επιτρέπουν να κινηθούν με άνεση σε μια γαλλόφωνη χώρα, χρησιμοποιώντας τον καθημερινό λόγο.

Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Αδελφοποιημένων Πόλεων Καλαμπάκας και το Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Δημόσιας Εκπαίδευσης για την ανιδιοτελή προσφορά τους και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά!

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης