Κυριακή 25.09.2022 | Εορτάζουν: Ευφροσύνη, Φροσύνη, Φρόσω, Ευφροσύνα, Φροσούλα, Φροσού, Έφη

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αιτήσεων για το Κοινωνικό Τουρισμό

ΤΟΠΙΚΑ19.06.2018 | 12:14 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των αιτήσεων για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2018 από τον ΟΑΕΔ, με το ενδιαφέρον να είναι έντονο και στα Τρίκαλα.

Μπορεί επίσημα στοιχεία να μην υπάρχουν, αλλά με βάση το ενδιαφέρον χιλιάδες είναι οι συμπολίτες που κατέθεσαν αίτηση στο πρόγραμμα επιδότησης διακοπών του Οργανισμού, έτσι ώστε να μπορέσουν να πάνε φθηνές διακοπές, μιας και τα οικονομικά επιδεινώνονται όλο και περισσότερο.

Πάντως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών του Οργανισμού, αναμένεται να έχουν κατατεθεί σε όλη τη χώρα πάνω από 250 χιλιάδες αιτήσεις.

Αναφορικά με το πρόγραμμα, το οποίο θα υλοποιηθεί για έκτη χρονιά, από τις 11 Ιουλίου 2018 έως τις 10 Ιουλίου 2019, ο γενικός διευθυντής Εργατικού Δυναμικού του ΟΑΕΔ κ. Μπουγιακλής υπογράμμισε ότι «όσοι από τους δικαιούχους επιλέξουν τουριστικές μονάδες που βρίσκονται σε Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω, θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν διπλάσιες διανυκτερεύσεις δηλαδή έως δέκα, σε σχέση με τους υπόλοιπους προορισμός που είναι μέχρι πέντε διανυκτερεύσεις».

Μάλιστα τόνισε ότι «ενώ στην υπόλοιπη χώρα, υπάρχει μια μικρή ιδιωτική συμμετοχή των τουριστών, στα συγκεκριμένα νησιά δεν υπάρχει καμία συμμετοχή, απλά έχει αυξηθεί η επιδότηση στα καταλύματα». Η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων είναι αυτοματοποιημένη, επισήμανε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει ανθρώπινο χέρι, υπάρχει μοριοδότηση στο εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ, στον αριθμό των ανήλικων τέκνων, στον αριθμό των ημερών ασφάλισης της τριετίας 2015-2017 και στην εγγεγραμμένη ανεργία».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης