Σάββατο 24.02.2024 | Εορτάζουν: Θεόδωρος, Θοδωρής, Θόδωρος, Θεοδώρα, Δώρα, Θοδώρα, Δωρούλα, Ντόρα

Ολοκληρώθηκε το 6ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ09.07.2018 | 7:52 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Το 6ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 6 και 7 Ιουλίου στο πάρκο Ματσόπουλου, για ακόμη μια χρονιά αναδείχθηκε ως η πιο σημαντική γιορτή της αλληλεγγύης στην περιοχή μας. Δύο μέρες που κατάφεραν να μας προβληματίσουν, να σπάσουν τα πλέγματα του φόβου και να ανοίξουν δρόμους ελπίδας μέσα από κοινούς αγώνες.

Το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, με τη συμμετοχή χιλιάδων συμπολιτών μας κάθε ηλικίας, κατάφερε να ενώσει την κοινωνία απέναντι σε όσους θέλουν ένα κόσμο χωρισμένο, διχοτομημένο σε «εμάς και τους άλλους», σε έναν κόσμο που ξημερώνει ολοένα απάνθρωπος στο όνομα του χρήματος και της εξουσίας. Απέναντι στο σύγχρονο κανιβαλισμό που βρίσκει τόπο έκφρασης στις ρατσιστικές διακρίσεις, στην ξενοφοβία και στην καταστολή, προτάχθηκε η κοινωνική αλληλεγγύη.

Το 4ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 15 και 16 Ιουλίου στο πάρκο Ματσόπουλου, για ακόμη μια χρονιά αναδείχθηκε ως η πιο σημαντική γιορτή της αλληλεγγύης στην περιοχή μας. Δύο μέρες που κατάφεραν να μας προβληματίσουν, να σπάσουν τα πλέγματα του φόβου και να ανοίξουν δρόμους ελπίδας μέσα από κοινούς αγώνες για μια κοινή ζωή με τους πρόσφυγες.

Το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, με τη συμμετοχή χιλιάδων συμπολιτών μας κάθε ηλικίας, κατάφερε να ενώσει την κοινωνία απέναντι σε όσους θέλουν ένα κόσμο χωρισμένο, διχοτομημένο σε «εμάς και τους άλλους», σε έναν κόσμο που ξημερώνει ολοένα απάνθρωπος στο όνομα του χρήματος και της εξουσίας. Απέναντι στο σύγχρονο κανιβαλισμό που βρίσκει τόπο έκφρασης στις ρατσιστικές διακρίσεις, στην ξενοφοβία και στην καταστολή, προτάξαμε την κοινωνική αλληλεγγύη και τους κοινούς αγώνες για να κερδηθεί το δίκαιο των ανθρώπων.

Συζητήσεις, μουσικές, παιχνίδια και γεύσεις, μας ένωσαν δείχνοντάς μας ότι ο καλύτερος κόσμος δεν είναι ανέφικτος είναι ο στόχος όλων μας και οφείλουμε να τον υπερασπιστούμε.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης