Σάββατο 24.02.2024 | Εορτάζουν: Θεόδωρος, Θοδωρής, Θόδωρος, Θεοδώρα, Δώρα, Θοδώρα, Δωρούλα, Ντόρα

Ομάδα υποστήριξης του ΚΕΔΑΣΥ στο 1ο Γυμνάσιο Καλαμπάκας

ΤΟΠΙΚΑ03.03.2023 | 6:20 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η ομάδα υποστήριξης και διαχείρισης κρίσεων του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Τρικάλων με επικεφαλής τον Προϊστάμενό του Απόστολο Σπαθή, επισκέφτηκε τη σχολική μονάδα του 1ου Γυμνασίου Καλαμπάκας στις 2 Μαρτίου 2023 για να προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη και διαχείριση του πένθους σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Τρικάλων είναι μια ομάδα έμπειρων ψυχολόγων και επαγγελματιών ψυχικής υγείας που ειδικεύονται στην παροχή υποστήριξης σε άτομα και κοινότητες που πλήττονται από τραυματικά γεγονότα. Η επίσκεψή τους στο 1ο Γυμνάσιο Καλαμπάκας είναι μέρος των συνεχών προσπαθειών τους για την προώθηση της ψυχικής υγείας και ευεξίας σε σχολεία και κοινότητες.

Κατά την επίσκεψή τους, η ομάδα του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Τρικάλων πραγματοποίησε ομαδικές συνεδρίες και ατομική συμβουλευτική σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς που έχουν επηρεαστεί από τα πρόσφατα γεγονότα. Παρείχαν επίσης εκπαίδευση και πόρους για να βοηθήσουν τη σχολική κοινότητα να αναπτύξει ανθεκτικότητα και δεξιότητες αντιμετώπισης.

«Είμαστε ευγνώμονες για τη στήριξη του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Τρικάλων σε αυτή τη δύσκολη περίοδο», είπε ο διευθυντής του σχολείου. «Η τεχνογνωσία και η καθοδήγησή τους θα είναι ανεκτίμητης αξίας για τους μαθητές, τους δασκάλους και τους γονείς μας καθώς εργαζόμαστε μαζί για να θεραπεύσουμε και να προχωρήσουμε μπροστά».

Το 1ο Γυμνάσιο Καλαμπάκας δεσμεύεται για την προαγωγή της ψυχικής υγείας και ευεξίας για όλα τα μέλη της κοινότητάς του. Το σχολείο θα συνεχίσει να παρέχει συνεχή υποστήριξη και πόρους σε μαθητές και οικογένειες καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπευτικής διαδικασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες για το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Τρικάλων, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους στη διεύθυνση http://kesy.tri.sch.gr/

Επικοινωνία: 1ο Γυμνάσιο Καλαμπάκας Διεύθυνση: Κύπρου 11, Καλαμπάκας, Ελλάδα Τηλέφωνο: +3024320XXXXX, Email: mail@1gym-kalamp.tri.sch.gr,  info@kalambakas1gym.gr, Ιστοσελίδα: https://1gymkalamp.wordpress.com

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης