Σάββατο 20.08.2022 | Εορτάζουν: Ηλιόδωρος, Ηλιοδώρα, Ελεοδώρα, Έλντα, Θεοχάρης, Θεοχαρούλα, Χαρούλα, Σαμουήλ, Σαμουήλος, Σαμουήλης, Σαμουέλος, Σαμουηλία, Σαμουήλα, Σαμουέλα,Ορέστης, Ορεστιάς, Ορεστία, Ορεστιάδα

Ομαδικά «πυρά» για τις τροπολογίες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ20.12.2018 | 3:41 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Οι τροπολογίες και οι επείγουσες διαδικασίες, με τις οποίες εξελίσσεται το νομοθετικό έργο, προκάλεσαν τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στη Βουλή. Ιδίως τροπολογίες για νομιμοποίηση δαπανών υπουργείων βρίσκονται στην αιχμή της αντιπαράθεσης.

«Άνεμοι θυελλώδεις επικρατούν με τις τροπολογίες», σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης. «Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από την ημέρα που ο πρωθυπουργός, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του, μας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η διακυβέρνησή του θα είναι κάθε λέξη του Συντάγματος. Αυτό το νομοσχέδιο, κύριε υπουργέ, αποδεικνύει πως δεν έχετε κανέναν σεβασμό, σε καμία από τις λέξεις του Συντάγματος. Και δεν έχετε, διότι μία βασική αρχή που επιβάλλει το Σύνταγμα είναι η αρχή της καλής νομοθέτησης», ανέφερε ο εισηγητής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και πρόσθεσε: «Κρατάω στα χέρια μου τον όγκο των τροπολογιών που ήρθαν μέχρι και χθες το βράδυ. Δεν ξέρω πόσες ακόμα θα φέρετε. Πλυντήριο το κάνατε! Το μεγαλύτερο πλυντήριο έχει γίνει το νομοσχέδιό σας! Πλυντήριο αδιαφάνειας, φωτογραφικών ρυθμίσεων, πλυντήριο δαπανών, πλυντήριο ευθυνών. Είναι ντροπή!».

«Σήμερα, η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει ξέπλυμα σε πάρα πολλά υπουργεία. Ξέπλυμα, κύριε υπουργέ, στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης, στο υπουργείο Εξωτερικών, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στο υπουργείο Εσωτερικών. Αυτό λέγεται “ξέπλυμα” μέσω τροπολογιών και είναι ένα χαρακτηριστικό στοιχείο ενός νομοσχεδίου που αποτελεί φωτογραφία της κακονομίας», τόνισε ο εισηγητής της ΔΗΣΥ, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

«Οι τροπολογίες ξεπερνούν σε αριθμό τα άρθρα του νομοσχεδίου. Μέχρι στιγμής αφορούν διαφορετικά υπουργεία» σχολίασε η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου και κατήγγειλε ότι μερικές τροπολογίες νομιμοποιούν εκ των υστέρων δαπάνες υπουργείων που έχουν γίνει, ότι εισάγονται αντεργατικές διατάξεις και φωτογραφικές ρυθμίσεις για την εύνοια εφοπλιστικών συμφερόντων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης