Σάββατο 15.06.2024 | Εορτάζουν: Αυγουστίνος, Αυγουστίνα, Αύγουστος, Αυγούστα, Ιερώνυμος, Γερώνυμος, Ιερονύμη, Μόνικα, Μόνα, Ορτίσιος, Ορτίσης, Ορτίσια, Ορτανσία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Ομαλά κύλησε η ψηφοφορία

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ09.10.2023 | 5:48 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Παρελθόν αποτελούν από τα ξημερώματα της Δευτέρας οι αυτοδιοικητικές εκλογές για τους τέσσερις Δήμους του νομού, με την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων από το σύνολο των 363 εκλογικών τμημάτων που λειτούργησαν για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των Τρικαλινών. Πλέον ετοιμαζόμαστε για τον επανεληπτικό γύρο των περιφερειακών εκλογών καθώς κανείς από τους υποψηφίους δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το επιθυμητό 43%.

Στο νομό Τρικάλων δεν προέκυψαν προβλήματα με τους Τρικαλινούς καθ΄ όλο το 12ωρο που ήταν ανοιχτές οι κάλπες από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα της Κυριακής να σπεύδουν να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα για την ανάδειξη των νέων αυτοδιοικητικών αρχών σε επίπεδο Δήμων και Περιφέρειας.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί με τους δικαστικούς αντιπροσώπους να προσέρχονται κανονικά στις 6 το πρωί για την διευθέτηση των τμημάτων και την προετοιμασία του εκλογικού υλικού. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι συνοδευόταν από τους γραμματείς τους, οι οποίοι συνέβαλαν στην γραμματειακή υποστήριξη και στη συμπλήρωση των πρακτικών. Κι αν τα προηγούμενα χρόνια σε εκλογικές αναμετρήσεις είχαμε τις χιλιάδες απουσίες μελών εφορευτικών επιτροπών, τη φετινή χρονιά δεν συνέβη κάτι τέτοιο μετά την αποζημίωση των 40 ευρώ που αποφασίστηκε να δοθεί στα μέλη.

Οι εκλογές κύλησαν ομαλά με τα πρώτα αποτελέσματα, ακόμη και σε μεγάλα τμήματα της πόλης και της περιφέρειας να ανακοινώνονται στις 9 περίπου το βράδυ μετά την απλούστευση της διαδικασίας και της μετάδοσης των αποτελεσμάτων μέσω τάμπλετ. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας η διαδικασία είχε ολοκληρωθεί σχεδόν σε όλο το φάσμα του νομού ενώ είχε ανακοινωθεί κι ένα μεγάλο μέρος της σταυροδοσίας υπέρ υποψηφίων. Στην εικόνα της πρωτιάς βέβαια συνέβαλαν και οι εκπρόσωποι των συνδυασμών που βρισκόταν στην καταμέτρηση, μεταφέροντας κατά την ολοκλήρωση τα αποτελέσματα.

Το σύνολο των εγγεγραμμένων σε επίπεδο νομού ανερχόταν στις 142.122 εκλογείς εκ των οποίων προσήλθαν για να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα οι 76.843. Η συμμετοχή σε όλο το φάσμα του νομού άγγιξε το 53,52%. Με ενδιαφέρον αναμένεται να δούμε την συμμετοχή την επόμενη Κυριακή, που θα επαναληφθεί η διαδικασία.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης