Τρίτη 28.06.2022 | Εορτάζουν: Ανάργυρος, Ανάργυρη, Αναργυρούλα, Γερμανός

Online το 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ16.05.2020 | 2:44 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στο διαδίκτυο θα πραγματοποιηθεί φέτος το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου (London Greek Film Festival), καθώς η 13η χρονιά διεξαγωγής επηρεάζεται από την πανδημία του κοροναϊού.

Η ηλεκτρονική έκδοση του LGFF) θα ξεκινήσει από αύριο και θα ολοκληρωθεί στις 25 Μαΐου, ενώ αλλάζει τον τρόπο που θα λειτουργεί μελλοντικά, καθώς από το καλοκαίρι θα εγκαινιαστεί η νέα του υβριδική μορφή ώστε να πραγματοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Στο πλαίσιο αυτό, κάθε τρεις μήνες θα παρουσιάζει τις βραβευμένες και επιλεγμένες του ταινίες, σε φυσικούς χώρους, που είτε θα βρίσκονται εντός του Λονδίνου, ή σε κάποια άλλη μεγάλη πόλη εκτός Βρετανίας.

Παράλληλα, θα διατηρήσει το ηλεκτρονικό του κομμάτι, κυρίως για την ψηφιακή μορφή των βραβείων, ενώ το διαγωνιστικό κομμάτι για τα βραβεία «Οδυσσέας» και Cosmocinema θα παραμείνουν ως έχουν.

«Θεωρώ ότι είναι μία προσαρμογή που ωθεί το φεστιβάλ προς τα εμπρός. Το LGFF προσαρμόζεται στην εποχή, αποκτά μεγαλύτερο κοινό διαδικτυακά, προσφέρει τη δυνατότητα συχνότερης επικοινωνίας με το κοινό και τους δημιουργούς σε όλη τη διάρκεια του έτους» δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής και σκηνοθέτης, Χρήστος Προσύλης.

Όπως εξήγησε, η διεύρυνση του Φεστιβάλ σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς έτυχε ευρείας αποδοχής από τους φίλους και δημιουργούς, καθώς εγκαταλείπει το στερεότυπο του ενός 10ήμερου μία φορά το χρόνο, διατηρώντας όμως τη μορφή και την φυσική του παρουσία, όπως επίσης τα σεμινάρια και τις ειδικές εκδηλώσεις του.

Από αύριο και για δύο μέρες οι φίλοι του LGFF θα μπορούν να παρακολουθήσουν – μέσω της ιστοσελίδας του και της σελίδας στο Facebook – την παρουσίαση των τρέιλερς και των συνδέσμων των σεναρίων των ταινιών.

Στις 17-20 Μαΐου θα γίνεται η παρουσίαση των ταινιών μικρού μήκους και από τις 21-23 Μαΐου των ντοκιμαντέρ. Στις 23-24 Μαΐου θα φιλοξενηθεί η παρουσίαση των ταινιών μυθοπλασίας και στις 25 του μήνα θα παρουσιαστούν τα βίντεο αποδοχής των βραβείων από τους βραβευμένους δημιουργούς και συντελεστές των ταινιών, που έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του LGFF (βραβεία Οδυσσέας).

Σε ότι αφορά το διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ, το κοινό θα μπορεί να ψηφίζει, από τις 17 έως τις 24 Μαΐου, για την καλύτερη ταινία ή σενάριο μέσω εγγραφής στο Greek Film Lovers Club, ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 25 Μαΐου.

Το ειδικό κομμάτι του Φεστιβάλ που αφορά την ποίηση και τη Λογοτεχνία «Video Poetica» θα μεταφερθεί εξίσου στο διαδίκτυο και τα βραβεία του θα ανακοινωθούν στις 30 Μαΐου.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης