Σάββατο 25.05.2024 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Έως τέλη Μαΐου η καταχώριση ποσοτήτων για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΠΙΚΑ04.05.2024 | 9:03 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Έως τις 31 Μαΐου θα παραμείνει ανοιχτή η εφαρμογή για την καταχώριση ποσοτήτων σε μια σειρά καλλιέργειες, προκειμένου να καταβληθούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, σε όσους δικαιούχους δεν πληρώθηκαν, οι συνδεδεμένες ενισχύσεις για το 2023.

Ειδικότερα, στις πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ την Μ. Δευτέρα και την Μ. Τρίτη, έμειναν εκτός δικαιούχοι των συνδεδεμένων ενισχύσεων, καθώς, σύμφωνα με τον Οργανισμό «υπήρξαν φορείς που δεν ενήργησαν έγκαιρα, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στη συγκεκριμένη εφαρμογή, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί- πελάτες τους,  με ευθύνη των φορέων, να μη δύνανται να λάβουν την δικαιούμενη ενίσχυση στην επικείμενη πληρωμή».

Οι καλλιέργειες

Ειδικότερα, ανοιχτή θα παραμείνει η εφαρμογή καταχώρισης ποσοτήτων για τα συνδεδεμένα καθεστώτα άμεσων ενισχύσεων του έτους ενίσχυσης 2023 για:

-Συνδεδεμένη ενίσχυση για την καλλιέργεια βιομηχανικής τομάτας

-Συνδεδεμένη ενίσχυση για την παράδοση πορτοκαλιών προς χυμοποίηση

-Συνδεδεμένη ενίσχυση για την καλλιέργεια σπόρων προς σπορά

-Συνδεδεμένη ενίσχυση για την καλλιέργεια ρυζιού

-Συνδεδεμένη ενίσχυση για την καλλιέργεια κορινθιακής σταφίδας

-Συνδεδεμένη ενίσχυση για την καλλιέργεια αραβόσιτου

-Συνδεδεμένη ενίσχυση για την καλλιέργεια οσπρίων που προορίζονται για την ανθρώπινη κατανάλωση

-Συνδεδεμένη ενίσχυση για την καλλιέργεια πρωτεϊνούχων κτηνοτροφικών ψυχανθών

-Συνδεδεμένη ενίσχυση για την καλλιέργεια πρωτεϊνούχων σανοδοτικών ψυχανθών

-Συνδεδεμένη ενίσχυση για την καλλιέργεια μήλων

Οι συμπληρωματικές πληρωμές

Πάντως, αναφορικά με τη χορήγηση για τα καθεστώτα των συνδεδεμένων ενισχύσεων για τις καλλιέργειες βρώσιμων οσπρίων, κτηνοτροφικών ψυχανθών, αραβόσιτου, μήλων, σανοδοτικών ψυχανθών, σπόρων σποράς και με δεδομένο τη μη εμπρόθεσμη καταχώριση στην εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ, στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα καταχώρισης των ποσοτήτων, ο Οργανισμός διαβεβαιώνει τους δικαιούχους, ότι «δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα, θα δοθεί η δυνατότητα σε φορείς και παραγωγούς τις επόμενες ημέρες, να προβούν σε τυχόν διορθωτικές ενέργειες και καταχωρήσεις, προκειμένου ο Οργανισμός να πραγματοποιήσει σε συμπληρωματικές πληρωμές για τους δικαιούχους».

Σε ότι αφορά στη συνδεδεμένη ενίσχυση για την καλλιέργεια σπόρων προς σπορά και καθώς δεν υπάρχουν πορίσματα ΕΛΓΑ, οι περιπτώσεις που είχαν πληγεί λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων θα αντιμετωπιστούν με αιτήματα ανωτέρας βίας στις αρμόδιες Περιφερειακές Διευθύνσεις του Οργανισμού, για να συμπεριληφθούν σε επόμενη συμπληρωματική πληρωμή.

Η είσοδος στην εφαρμογή πραγματοποιείται μέσω του συνδέσμου: https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/CoupledRegimes/#/login.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης