Σάββατο 22.06.2024 | Εορτάζουν: Ζηνάς, Ζένας, Ζένος, Ζήνα, Ζένα, Ζένια,Ευσέβιος, Ευσεβής, Ευσεβεία, Σέβη, Ευσεβούλα, Σεβούλα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Open Days στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων για μαθητές ΣΤ΄ Δημοτικού «Μέρες Γνωριμίας»

ΤΟΠΙΚΑ29.05.2024 | 9:05 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων διοργάνωσε τις «Μέρες Γνωριμίας» (Open Days), κατά τις οποίες μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης Δημοτικών Σχολείων της περιοχής είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων, προκειμένου να έρθουν σε άμεση επαφή και να εξοικειωθούν με το μελλοντικό τους σχολικό περιβάλλον.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διευκόλυνσης της μετάβασης των μαθητών και μαθητριών των Δημοτικών σχολείων στο Γυμνάσιο. Η ομαλή μετάβασή τους από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο αποτελεί μια διαδικασία, η οποία περιλαμβάνει όλες τις περιπλοκές που συνεπάγεται μια αλλαγή. Πρόκειται για μια μετάβαση από την παιδική στην εφηβική ηλικία, από το γνωστό και οικείο περιβάλλον του Δημοτικού σχολείου στο άγνωστο περιβάλλον του Γυμνασίου.

Οι μικροί μαθητές και μαθήτριες ένιωσαν γρήγορα οικεία με το καλωσόρισμα που τους επεφύλαξαν οι μαθητές της Α΄ τάξης του 5ου Γυμνασίου, ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διευθύντρια του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων κ. Φανή Σμιξιώτη. Την περιήγησή τους στους χώρους του Σχολείου ανέλαβαν οι μαθητές της Α΄ τάξης. Οι μαθητές/τριες μοιράστηκαν με τους μικρούς φιλοξενούμενους την εμπειρία τους στο Γυμνάσιο, τα συναισθήματά τους και τις προσδοκίες τους, άκουσαν τις αγωνίες τους των μικρών μαθητών, έλυσαν τις απορίες τους και δημιούργησαν ένα θετικό κλίμα για το νέο σχολικό περιβάλλον.

Η κ. Βακουφτσή υποδέχθηκε τους μικρούς μαθητές στο Εργαστήριο Πληροφορικής, όπου είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τους κινδύνους του Διαδικτύου μέσα από παιχνίδια αλληλοεπίδρασης στον διαδραστικό πίνακα και να πειραματιστούν με τα ρομποτάκια του σχολείου. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών και συμμετείχαν σε πειράματα με την καθοδήγηση της κ. Αλίκης Ταχτσίδου και του κ. Αντώνη Βύζα. Ακολούθως οι μαθητές επισκέφθηκαν το Γυμναστήριο του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων, όπου είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις και την αντοχή τους με τη βοήθεια του κ. Ιωάννη Καρανίκα και του κ. Κώστα Ευαγγελακόπουλου. Η κ. Μπαλογιάννη τους έβαλε στον ρυθμό παραδοσιακών τραγουδιών και χόρεψαν μαζί της. Έκαναν μια στάση και στο εργαστήριο Τεχνολογίας, όπου ο κ. Αντώνης Θεμελής τους ξενάγησε και τους έδειξε τα έργα των μαθητών του σχολείου μας. Η περιήγησή τους ολοκληρώθηκε με την υποδοχή τους από την κ. Ευγενία Καραγκούνη, τη μουσικό του σχολείου μας, η οποία έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να τραγουδήσουν και να παίξουν με μουσικά όργανα.

Ήταν μια διασκεδαστική εμπειρία κατά την οποία οι μελλοντικοί μαθητές του 5ου Γυμνασίου αλληλεπίδρασαν με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας τους και με ευχάριστο, φιλικό και παιγνιώδη τρόπο προετοιμάστηκαν για την επικείμενη αλλαγή στη ζωή τους.

Συγχαίρουμε τους μικρούς μαθητές/τριες των Δημοτικών για την εξαιρετική συμπεριφορά τους σε όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο σχολείο καθώς και τους μαθητές/τριες της Α΄ τάξης του 5ου Γυμνασίου που ανέλαβαν την υποδοχή και την ξενάγηση.

Ευχαριστούμε τους δασκάλους των Δημοτικών που προετοίμασαν τα παιδιά για αυτήν την επίσκεψη και τα συνόδευσαν. Επίσης ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς του 5ου Γυμνασίου, κ. Βακουφτσή, κ. Ταχτσίδου, κ. Βύζα, κ. Καρανίκα, κ. Ευαγγελακόπουλο, κ. Μπαλογιάννη, κ. Θεμελή και κ. Καραγκούνη που έφεραν σε επαφή τους μαθητές με τα γνωστικά τους αντικείμενα. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζουμε για τις κυρίες Γώγου Βασιλική και Κονταλή Ιωάννα οι οποίες διοργάνωσαν και συντόνισαν αυτήν τη δράση άψογα.

Τέλος ευχαριστούμε το Εργοστάσιο Γάλακτος «ΤΡΙΚΚΗ» που προσέφερε σοκολατούχα γάλατα στα παιδιά και έδωσε μια γλυκιά και δροσερή νότα σ’ αυτήν τη δράση.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης