Παρασκευή 12.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Οριακά η λειτουργία του Ακτινολογικού στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ04.06.2020 | 6:46 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Οριακά λειτουργεί και μόνο για τις απαραίτητες ιατρικές πράξεις το ακτινολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Τρικάλων μετά την παραίτηση μιας γιατρού και την λήψη γονικής άδειας από έτερο γιατρού του τμήματος, κι όλα αυτά μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Τα κενά που έχουν ήδη δημιουργηθεί θέτουν το ζήτημα σε άμεση προτεραιότητα της Διοίκησης ώστε άμεσα να ενισχυθεί με προσωπικό ένα τόσο νευραλγικό τμήμα του Νοσοκομείου που καλύπτει τόσο τα έκτακτα περιστατικά όσο και προγραμματισμένες εξετάσεις.

Από την όλη εξέλιξη αυτή τη στιγμή μένουν εκτός λειτουργίας ο Μαγνητικός Τομογράφος αλλά και δεν πραγματοποιούνται μαστογραφίες. Ειδικά για το δεύτερο ζήτημα, σημαίνει ταυτόχρονα ότι θα αυξηθεί η λίστα αναμονής σημαντικά περισσότερο από ότι μέχρι σήμερα είναι για τους πολίτες. Το πιθανότερο είναι να επιδιωχθεί η κάλυψη των κενών με την προσωρινή μετακίνηση επιστημόνων από άλλους νομούς, αφού δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα από άλλους υγειονομικούς φορείς εντός των Τρικάλων. Αυτό σε πρώτη φάση. Ήδη βέβαια, η Διοίκηση έχει στείλει αίτημα για την πρόσληψη γιατρών.

Πέρα από το εν λόγω τμήμα, υπάρχει διάχυτος προβληματισμός σε ότι αφορά στην κάλυψη των θέσεων επικουρικών γιατρών. Αν και προκηρύσσονται θέσεις, δεν υπάρχει η αντίστοιχη προθυμία για επικουρική και συμβασιακή κατ’ επέκταση σχέση γιατρών με το Νοσοκομείο και όχι μόνο. Με λίγα λόγια κάθε επικουρική θέση που θα μένει κενή, θα είναι δύσκολο εως αδύνατο να καλυφθεί από ιατρικό προσωπικό με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλον του Νοσοκομείου.

 

 

 

 

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης