Σάββατο 21.05.2022 | Εορτάζουν: Κωνσταντίνος, Κώστας, Κωστής, Κωσταντίνος, Κωστάκης, Κωνσταντίνα, Κωνσταντία, Κωσταντίνα, Κωστούλα, Ντίνα, Νάντια, Ελένη, Έλενα, Ελεάννα, Ελεάνα, Λένα, Λενίτσα, Λένγκω, Λενιώ, Ελεονόρα, Ελεονώρα, Νόρα, Μαριλένα, Ελενάκι, Νίτσα

Ορκίστηκαν οι πρωτοετείς της ΣΜΥ

ΤΟΠΙΚΑ19.10.2018 | 6:29 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Ξεχωριστή μέρα για τους πρωτοετείς σπουδαστές της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Τρικάλων.

Παρουσία του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγου κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, του Διοικητή της Α΄ Στρατιάς αντιστράτηγου κ. Δημόκριτου Ζερβάκη, του διοικητή της ΣΜΥ ταξίαρχου κ. Δημοσθένης Κωστόπουλος, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών στο Στρατόπεδο «Καβράκου», η τελετή ορκωμοσίας των 192 πρωτοετών σπουδαστών.

Στην τελετή παρέστησαν οι θρησκευτικές, στρατιωτικές και πολιτικές αρχές της πόλης των Τρικάλων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και οι συγγενείς των ορκισθέντων σπουδαστών.

Η ατμόσφαιρα στη διάρκεια της τελετής ήταν ιδιαίτερα ζεστή, καθώς γονείς και σπουδαστές είδαν τους κόπους τόσων ετών να αποδίδουν καρπούς μετά την επίσημη ένταξη στην μεγάλη στρατιωτική οικογένεια.
Ο Αρχηγός του ΓΕΣ κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, αφού καλωσόρισε τους σπουδαστές στους κόλπους της ΣΜΥ, τους ευχήθηκε να έχουν ψυχική και σωματική υγεία και δύναμη για να πραγματοποιήσουν τα επόμενα βήματα των σπουδών τους και της σταδιοδρομίας τους με επιτυχία.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο διοικητής της ΣΜΥ κ. Κωστόπουλος.

«Επιλέξατε συνειδητά, ακούγοντας τη φωνή της καρδιάς σας, να καταταχθείτε στη σχολή και να αφιερώσετε όλη σας τη ζωή, προσφέροντας στην πατρίδα. Η ενσυνείδητη και με ελεύθερη βούληση αυτή επιλογή σας και η απόφασή σας να παραμείνετε, σας κατατάσσει στους επίλεκτους νέους που οδηγούνται από το φάρο της συνέπειας και της ενσυνείδητης πειθαρχίας», τόνισε απευθυνόμενος στου σπουδαστές ο διοικητής της Σχολής.

Η τελετή της ορκωμοσίας των πρωτοετών σπουδαστών της ΣΜΥ έληξε με στρατιωτική παρέλαση και δεξίωση.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης