Κυριακή 26.06.2022 | Εορτάζουν: Μακάριος, Μακάρης, Μακαράς, Μακαρία, Μακάρω, Μακαρίτσα, Μακαρούλα

Ορκωμοσία 151 αποφοίτων της ΣΜΥ

ΤΟΠΙΚΑ13.07.2018 | 5:30 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Μετά από τρία χρόνια σπουδών στη σχολή, μ’ ένα πρόγραμμα αυστηρά καθορισμένης και πειθαρχημένης ζωής, επίπονο αλλά και ενδιαφέρον, με υψηλού επιπέδου στρατιωτική και ακαδημαϊκή εκπαίδευση, εισήλθαν στις τάξεις του ένδοξου Ελληνικού Στρατού.

Στη μεγάλη ηρωική οικογένεια των μονίμων υπαξιωματικών, οι οποίοι ομολογουμένως αποτελούν το βασικό στυλοβάτη του Στρατού μας.

Ο λόγος για τους 151 σπουδαστές, της 3ης τάξης της ΣΜΥ, οι οποίοι αποφοίτησαν και ορκίστηκαν το πρωί της Παρασκευής, ως μόνιμοι λοχίες.

Η ορκωμοσία των μονίμων λοχιών της τάξεως 2018 τελέστηκε εντός της σχολής παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Κουβέλη, του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγου, κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, του διοικητή της Α’ Στρατιάς, Αντιστράτηγου, κ. Δημόκριτου Ζερβάκη, του διοικητή της ΣΜΥ, Ταξίαρχου, κ. Δημοσθένη Κωστόπουλο, πολιτικών παραγόντων του νομού, εκπροσώπων φορέων της περιοχής και πλήθους συγγενικών προσώπων των αποφοίτων.

Ο κ. Κουβέλης επέδωσε τα πτυχία στους 3ετης σπουδαστές και απευθυνόμενος στους ίδιους, τόνισε μεταξύ των άλλων τα εξής:

«Σήμερα τέτοια μέρα να καταγράψουμε όλοι μας, άνδρες και γυναίκες, την πίστη μας στην πατρίδα, στο δικαίωμά μας να υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά εθνικά δικαιώματά μας και να δηλώνουμε με σαφήνεια ότι, Έλληνες και Ελληνίδες σε καμία περίπτωση ούτε σημαίες υποστέλλουν, ούτε παραμερίζουν  για να διεκδικήσουν άλλοι εκείνο που σε μας ανήκει.», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός.

Ο διοικητής της ΣΜΥ κατά την ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής τόνισε ότι η εν λόγω ημέρα ήταν ένας σημαντικός σταθμός και η αρχή μιας μεγάλης αλλαγής στη ζωή των σπουδαστών.

Υπογράμμισε ότι απόφοιτοι ξεκινούν μια λαμπρή επαγγελματική σταδιοδρομία, η οποία απαιτεί υπευθυνότητα, σοβαρότητα, αλλά και αποτελεσματικότητα για το έργο που θα τους ανατεθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης