Σάββατο 20.08.2022 | Εορτάζουν: Ηλιόδωρος, Ηλιοδώρα, Ελεοδώρα, Έλντα, Θεοχάρης, Θεοχαρούλα, Χαρούλα, Σαμουήλ, Σαμουήλος, Σαμουήλης, Σαμουέλος, Σαμουηλία, Σαμουήλα, Σαμουέλα,Ορέστης, Ορεστιάς, Ορεστία, Ορεστιάδα

«Ορόσημο για τα Βαλκάνια η συμφωνία των Πρεσπών»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ02.03.2019 | 1:52 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στις προκλήσεις της επόμενης ημέρας, τις θυσίες που έκανε ο ελληνικός λαός αλλά και τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και το Κυπριακό, αναφέρθηκε στην ομιλία του στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας λέγοντας ότι «η Ελλάδα έπειτα από οκτώ δύσκολα χρόνια άλλαξε κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά», σημειώνοντας ότι «το ζητούμενο για την Ελλάδα πλέον είναι να μπορέσει να πορευτεί στο μέλλον, δίχως κάποιους να την οδηγούν στα μονοπάτια που αυτοί επιλέγουν ερήμην του ελληνικού λαού».

Αυτό είναι άλλωστε όπως είπε και ο στόχος που έχει βάλει «τους πρώτους έξι μήνες της μεταμνημονιακής εποχής» η κυβέρνηση. Και το εγχείρημα δεν είναι άλλο από το «να μπουν οι βάσεις ώστε η χώρα να βαδίσει στις λεωφόρους του μέλλοντος, με ασφάλεια, βασισμένη στις δικές τις δυνάμεις, και αξιοποιώντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα».

«Η Ελλάδα μπορεί πλέον να κοιτά μπροστά. Έχει κάθε λόγο να το κάνει. Και έχει πια και τη δύναμη για να το κάνει. Τη δύναμη και την αυτοπεποίθηση που της δίνουν τα δικά της επιτεύγματα. Τα επιτεύγματα ενός ολόκληρου λαού που έκανε μεγάλες θυσίες και υπέστη τις συνέπειες μιας κρίσης για την οποία δεν ευθύνεται. Ενός λαού που στα κρίσιμα, εμπιστεύτηκε εκείνους που του έδωσαν προοπτική και διέξοδο», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια της ομιλίας του έκανε λόγο για «μια δύσκολη αποστολή» που ανέλαβε η κυβέρνηση «μια κυβέρνηση που εργάστηκε έντιμα και αποφασιστικά και ανέλαβε το τιτάνιο έργο να καταφέρει μέσα σε τέσσερα χρόνια όχι μόνο να επουλώσει πληγές δεκαετιών, αλλά και να συγκροτήσει ένα νέο όραμα, ένα νέο σχέδιο για την επόμενη μέρα».

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε και ορισμένα από τα μεγέθη της οικονομίας το 2014 αναφερόμενος ειδικότερα στη «συσσωρευτική ύφεση από το 2010, ύψους 25%, τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό, την επιθετική λιτότητα με μέτρα 65 δισ. στην πενταετία και την ανεργία που έφτασε ακόμα και το 28%».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης