Σάββατο 28.05.2022 | Εορτάζουν: Διοσκουρίδης, Διοσκορίδης, Διόσκορος

Όταν έχεις followers τι να το κάνεις το πρόγραμμα…

ΠΟΛΙΤΙΚΗ22.04.2019 | 2:35 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Πόσο μακριά είναι η Ελλάδα από τον να την κυβερνήσει ένας «Ζε»; Η απάντηση είναι ίσως και όχι πολύ μακριά …

Ο «Ζε» είναι ο Ζελενίσκι, (από τα αρχικά του ονόματός του) ο οποίος από την περασμένη Κυριακή είναι ο νέος πρόεδρος της Ουκρανίας καθώς απέσπασε πάνω από το 70% των ψήφων των συμπατριωτών του.

Αν και η σχέση του με την πολιτική έως τώρα περιοριζόταν στον ρόλο ενός αρχηγού κράτους που έπαιζε σε μία δημοφιλή τηλεοπτική σειρά – το σίριαλ «Υπηρέτης του λαού»- οι Ουκρανοί εξέλεξαν την Κυριακή πανηγυρικά για πρόεδρο τους τον 41χρονο κωμικό Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με βασικό αίτημα την καταπολέμηση της διαφθοράς στη χώρα.

Μπορεί ο απερχόμενος πρόεδρος Ποροσένκο να τον αποκαλούσε «εικονικό πολιτικό» λόγω της παντελούς έλλειψης πολιτικής εμπειρίας, όμως οι Ουκρανοί έδωσαν μαζικά την ψήφο τους στον Ζελένσκι, αγνοώντας και τις κατηγορίες για τις στενές σχέσεις του με τον ολιγάρχη Ιχόρ Κολομόζκι, στο τηλεοπτικό δίκτυο του οποίου εργαζόταν ο νέος πρόεδρος της Ουκρανίας.

Ο Ζελενίσκι δεν ακολούθησε την πεπατημένη.  Δεν διένειμε φυλλάδια, δεν έδωσε πολλές συνεντεύξεις αλλά είχε τεράστια αναγνωρισιμότητα. Μόνο στο Instagram έχει 3,8 εκατομμύρια ακόλουθους.

Το κυριότερο ίσως!  Υποδύονταν σε δημοφιλή τηλεοπτική σειρά τον πρόεδρο της Ουκρανίας που καταπολέμησε τη διαφθορά.

Μέσω του εικονικού κόσμου της τηλεόρασης έπεισε τους ψηφοφόρους ότι είναι ο άνθρωπός τους. Εκείνος που παρότι δεν έχει κόμμα, δεν έχει πολιτικό λόγο και δεν παρουσίασε κανένα πρόγραμμα της προκοπής, θα βγάλει την Ουκρανία από τα σημερινά αδιέξοδα.

Απόφαση απελπισίας; Μάλλον… Ωστόσο, στη νέα τηλεοπτική και ιντερνετική… μετά δημοκρατία ένας  «Ζε» μπορεί να κυβερνήσει και την Ελλάδα. Ίσως ένα κωμικός ηθοποιός. Ίσως ένα ποδοσφαιριστής. Ίσως ένας μεγαλοεπιχειρηματίας. Όχι γιατί έχει κάτι να πει ή να προσφέρει απλά γιατί θα έχει εκατομμύρια  followers!

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης