Τετάρτη 12.06.2024 | Εορτάζουν: Ονούφριος, Ονούφρης, Ονουφρία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν: Έως και 2,2 δισ. ευρώ η βοήθεια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ12.09.2023 | 4:06 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν έκαναν κοινές δηλώσεις μετά τη συνάντησή τους στο Στρασβούργο.

Έως και 2,2 δισ. θα φτάσει η βοήθεια στην Ελλάδα για τις καταστροφές από την κακοκαιρία Daniel και τις πυρκαγιές.

Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν σημείωσε ότι «θα είμαστε γρήγοροι και θα βρούμε λύσεις για τη βοήθεια στην Ελλάδα. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε χρήματα από την προηγούμενη περίοδο που δεν είχαν δαπανηθεί. Αυτό θα γίνει για να δοθούν αμέσως χρήματα στους Έλληνες».

Η πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι θα δημιουργηθεί Task Force μέσα σε δύο ημέρες.

«Του χρόνου θα μπορούμε να σας διαθέσουμε 400 εκατομμύρια ευρώ» επιπλέον σημείωσε η κ. Φον ντερ Λάιεν από το ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης. «Οι Έλληνες θα μπορούν να στηρίζονται στην Ευρώπη», πρόσθεσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε την κ. Φον ντερ Λάιεν για την άμεση ανταπόκριση και τόνισε ότι «ελπίζουμε στη μέγιστη ευελιξία της Ευρώπης για βοήθεια».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα βίωσε δύο μεγάλες καταστροφές με τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων.

Ο κ. Μητσοτάκης έδειξε φωτογραφία από την πλημμυρισμένη Μεταμόρφωση στη Θεσσαλία, λέγοντας ότι δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα.

«Δεν έχουμε ξαναδεί παρόμοια κατάσταση με τόσο μεγάλη καταστροφή στη γεωργική παραγωγή, στις υποδομές μας. Φυσικά το σημαντικότερο είναι οι ζωές των ανθρώπων και οι περιουσίες τους, τα σπίτια τους και είναι προτεραιότητά μας αυτοί οι άνθρωποι να επιστρέψουν στα σπίτια τους, στις επιχειρήσεις τους. Πραγματικά στηριζόμαστε στην Ευρώπη για να το καταφέρουμε αυτό», σημείωσε.

«Έχουμε ακόμη πόρους που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί, θα χρησιμοποιήσουμε αυτούς τους πόρους για να στηρίξουμε τους Έλληνες.

Θα δώσουμε πάνω από 2 δισ. ευρώ για την ανακατασκευή αυτών που καταστράφηκαν και να δημιουργήσουμε νέες υποδομές», είπε ο πρωθυπουργός.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης