Σάββατο 15.06.2024 | Εορτάζουν: Αυγουστίνος, Αυγουστίνα, Αύγουστος, Αυγούστα, Ιερώνυμος, Γερώνυμος, Ιερονύμη, Μόνικα, Μόνα, Ορτίσιος, Ορτίσης, Ορτίσια, Ορτανσία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Ουσιαστική η ανάγκη για έναν ειλικρινή διάλογο για τον Μύλο των Ξωτικών

ΤΟΠΙΚΑ28.12.2022 | 9:04 πμ

Γράφει ο/η

Λογιστήριο

Γράφει ο/η Λογιστήριο

Η πρωτοφανής έλευση επισκεπτών τις προηγούμενες ημέρες δημιουργεί νέα δεδομένα τα οποία θα πρέπει να συζητηθούν με σοβαρότητα στο πλαίσιο μιας ανοιχτής και ειλικρινούς συζήτησης για την τουριστική ανάπτυξη των Τρικάλων –Δεν είναι «Ράπτης –statistics», οι επισκέπτες είναι δεκάδες χιλιάδες στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή

Η ιστορία έχει ως εξής: Ήταν δώδεκα χρόνια πριν όταν οι διοργανωτές της Παραμυθούπολης, στη Δράμα, ήρθαν στα Τρίκαλα αναζητώντας νέο μέρος για τη δημιουργία χριστουγεννιάτικου θεματικού πάρκου.
Λίγο η διατάραξη των σχέσεών τους με την τότε δημοτική αρχή της Δράμας, λίγο ή και περισσότερο η απρόσμενη, δεδομένης της αισθητικής του, απόφαση του τότε δημάρχου Χρήστου Λάππα να δώσει το «πράσινο φως» στον Οδυσσέα Ράπτη και την e-trikala να φτιάξουν το δικό μας θεματικό πάρκο, στον μύλο Ματσόπουλου, το αποτέλεσμα είναι τα Τρίκαλα να φιλοξενούν το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο των Χριστουγέννων με την τοπική αγορά να δρέπει τους καρπούς του. Και ήταν όντως απρόσμενο για έναν δήμαρχο που στο γραφείο του άκουγες άριες της Κάλας να πει το ναι, σε ένα «πανηγυρτζίδικο θεματικό πάρκο», όπως χαρακτηρίστηκε δημόσια τότε με έκδηλη την αντιπολιτευτική διάθεση στην τότε δημοτική αρχή. Ωστόσο και η ιστορία γράφθηκε και συνεχίζεται γράφεται…
Ο γέγονε… γέγονε. Ο κ. Λάππας είπε το ναι, ο κ. Παπαστεργίου το συνέχισε και το επαύξησε και τα αποτελέσματα τα καρπώνεται η πόλη. Αυτοί οι… καρποί πλέον μεγάλωσαν και αυξήθηκαν. Τις προηγούμενες ημέρες η επισκεψιμότητα στην πόλη ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Αυτή τη φορά τα «Ράπτης –statistics» και η αίσθηση που έχουμε ως πολίτες αυτής της πόλης ταυτίζονται. Οι επισκέπτες ήταν όντως πολλές χιλιάδες. Δεκάδες χιλιάδες. Όπως ανέφερε χθες στη «Ραδιοφωνική Λέσχη» ο κ. Ράπτης, τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων μία δεύτερη πόλη ήταν στην ευρύτερη περιοχή του Μύλου των Ξωτικών, με την έννοια ότι οι επισκέπτες ήταν πολλές δεκάδες χιλιάδες, με τις προφανείς θετικέ ς επιπτώσεις αλλά και τις αρνητικές.
Ας δούμε μερικές απ’ αυτές:
Δεν υπήρχαν μετρητά: Στα ΑΤΜ των τραπεζών της πόλης των Τρικάλων δεν υπήρχαν από λεφτά λόγω της υπερ-ανάληψης από τους χιλιάδες επισκέπτες.
Δεν υπήρχε βενζίνη: Αρκετά πρατήρια υγρών καυσίμων «στέγνωσαν» από βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης και ξέμειναν μόνο με υγραέριο κίνησης!
Ξέμειναν από κρέας: Λόγω της μεγάλη κίνησης η οποία δεν είχε προηγούμενο, ταβέρνες ξέμειναν από πρώτες ύλες. Αναγκάστηκαν να ανοίξουν άρον- άρον κρεοπωλεία χριστουγεννιάτικα για να ανεφοδιαστούν ταβέρνες και γυράδικα.

Του Λάζαρου Μάμαλη

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης