Σάββατο 25.05.2024 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Π. Δριτσέλη: «Η σχολική βία είναι πολύ σοβαρό θέμα για κενούς κυβερνητικούς λόγους»

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ10.04.2024 | 1:31 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η Κυβέρνηση προχώρησε σε άλλη μία πρωτοτυπία, ακυρώνοντας, ουσιαστικά τις ίδιες της τις αποφάσεις. Χωρίς καν να αναμένει τις προτάσεις της Εθνικής Επιτροπής, την οποία η ίδια συγκρότησε για τα θέματα σχολικής βίας, προχώρησε, σε ανακοινώσεις που λανσαρίστηκαν ως «θησαυρός» αλλά αποδείχθηκαν, δυστυχώς, «άνθρακες».

Οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για το τεράστιο ζήτημα του ενδοσχολικού εκφοβισμού και της ανήλικης παραβατικότητας είναι πολύ κατώτερες της κοινωνικής πραγματικότητας, ενώ στερούνται σοβαρής παιδαγωγικής στρατηγικής. Η ΝΔ, φαίνεται, δυσκολεύεται να αντιληφθεί ότι η αυστηροποίηση των ποινών δεν αποτελεί πανάκεια, ενώ η αναπαραγωγή γραφειοκρατικών μηχανισμών μέσω ψηφιακών πλατφορμών δεν συνιστά θεραπεία για όλα τα προβλήματα.

Το φαινόμενο του bulling, που παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις κάθε ώρα και μέρα, είναι πολύ σοβαρό για να αντιμετωπίζεται με όρους ιδεοληπτικούς ή επικοινωνιακούς.

Ως εκ τούτου, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ καλεί την Κυβέρνηση άμεσα να προχωρήσει σε δυναμικές παρεμβάσεις , με παιδαγωγική και επιστημονική κατεύθυνση, με στόχο, πρωταρχικά, την πρόληψη και την αντιμετώπιση μέσα στις ίδιες τις σχολικές κοινότητες. Έπειτα ζητάμε να δρομολογήσει μια σειρά από ενέργειες και συγκεκριμένα:

1.Την πρόσληψη ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών και νοσηλευτών σε όλα τα σχολεία.

2.Άμεσο προγραμματισμό για την πρώτη εβδομάδα μετά τις διακοπές του Πάσχα, όπου σε όλα τα σχολεία θα συζητηθεί οργανωμένα το πρόβλημα της βίας. Η αναγνώριση και συζήτηση του προβλήματος με οργανωμένο τρόπο στα σχολεία είναι μία από τις βασικές προϋποθέσεις για την επίλυση του. Υπάρχει μεγάλη εμπειρία από την οργάνωση των θεματικών εβδομάδων που είχε νομοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

3.Άμεση επιμόρφωση των εκπαιδευτικών με ουσιαστικές επιμορφώσεις. Οι εκπαιδευτικοί είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν καθημερινά εκατοντάδες τέτοια ζητήματα και πρέπει να τους εμπιστευτούμε αλλά και να τους βοηθήσουμε ώστε να συνεχίσουν να επιτελούν το κοινωνικό τους λειτούργημα.

4.Αναγνώριση του κομβικού ρόλου των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του κάθε σχολείου. Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και το Υπουργείο πρέπει να πάρουν όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες για την ενεργοποίηση των Συλλόγων και την παροχή πολύπλευρης βοήθειας σε αυτούς.

Το πρόβλημα της βίας δεν θα λυθεί με αυταρχισμό αλλά ούτε με ευχολόγια. Πρόκειται για ένα ζήτημα ευαίσθητο, που αφορά σε όλη την κοινωνία και γιαυτό απαιτείται συναίνεση και συνεργασία, τόσο ανάμεσα στα κόμματα όσο και στους εμπλεκόμενους φορείς.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης