Τετάρτη 27.09.2023 | Εορτάζουν: Ακυλίνα, Ακυλίνη, Ακυλήνη, Επίχαρις, Επιχάρια, Ζήνων, Καλλίστρατος, Καλλιστράτης, Καλλιστράτη

Π.Ε. Τρικάλων: Αποκατάσταση ζημιών στα ορεινά

ΤΟΠΙΚΑ07.06.2019 | 7:02 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Τις πληγές που άφησαν πίσω τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που επικράτησαν τη περίοδο του χειμώνα αλλά και της άνοιξης, προσπαθεί να επουλώσει στον ορεινό όγκο του νομού η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μέσω της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Σε αρκετά σημεία οι ζημιές που δημιούργησαν τα καιρικά φαινόμενα χαρακτηρίζονται σημαντικές με αποτέλεσμα η διαδικασία της αποκατάστασης να απαιτεί χρόνο. Ωστόσο οι ενέργειες επιταχύνονται προκειμένου οι δρόμοι να είναι βατοί και ασφαλείς προς τους κατοίκους των ορεινών χωριών αλλά και των επισκεπτών που θα αρχίζουν να ανηφορήσουν στο διάστημα του καλοκαιριού.

Στην παρούσα χρονική περίοδο συνεχίζεται η αποκατάσταση των ζημιών σε ορεινές κοινότητες του Δήμου Πύλης. Πιο συγκεκριμένα εργασίες οδοστρωσίας-ασφαλτικών υλοποιούνται τόσο στο εθνικό, όσο και επαρχιακό δίκτυο. Ειδικότερα οι εργασίες διεξάγονται στα χωριά του Αγίου Προκοπίου, των Καλογήρων, του Βροντερού προς την Ελάτη.

Όπως αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης δεδομένου ότι εισερχόμαστε στη θερινή περίοδο και θα ακολουθήσει μεγάλη επισκεψιμότητα των κατοίκων, η βελτίωση του οδικού δικτύου κρίνεται απολύτως απαραίτητη για την ασφαλή μετακίνησή τους.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη έχοντας σαν κύριο μέλημα, την κατά το δυνατό ασφαλέστερη μετακίνηση των κατοίκων των κοινοτήτων και των εμπορευμάτων τους, όπως και της πληθώρας επισκεπτών του καλοκαιριού τηρούν πιστά στις δεσμεύσεις τους για ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο στον νομό μας.

«Με τη συνεργασία που αναπτύσσουμε με το περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, καταγράφουμε τις ανάγκες, τα αιτήματα και τα προβλήματα των κατοίκων όλου του νομού και προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις. Στα οδικά έργα δίνουμε τη δέουσα σημασία και βαρύτητα, καθώς μέσα από αυτά προσφέρεται και επιχειρείται η οδική ασφάλεια των κατοίκων των χωριών αλλά και των επισκεπτών που στην παρούσα φάση, όλη την καλοκαιρινή περίοδο θα αυξηθούν», τόνισε μεταξύ των άλλων ο κ. Αγοραστός.

Τα έργα αναμένεται να συνεχιστούν το αμέσως επόμενο διάστημα σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες ανάγκες.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης