Τετάρτη 28.07.2021 | Εορτάζουν: Ακάκιος, Κάχι, Κάκι, Αυξέντιος, Αυξέντης, Αυξεντία, Αυξεντούλα, Δρόσος, Δροσίδα, Δροσούλα, Δροσία, Δρόσω, Δροσοσταλία, Δροσοσταλίδα, Δροσίς, Τίμων, Τίμος, Τιμόνα, Τιμόνη, Τίμα, Χρυσοβαλάντης, Βαλάντης, Βαλάντος, Χρυσοβαλάντος, Χρυσοβαλάντω, Χρυσοβαλάντου, Χρυσοβαλαντία, Βαλάντα, Βαλάντω

Π. Βράντζα: Έργα υποδομών στο Νoμό Καρδίτσας

ΤΟΠΙΚΑ16.08.2018 | 2:39 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σε πρόσφατη συνάντηση με τον Γ.Γ. Υποδομών κ. Γ. Δέδε, συζητήθηκαν τα έργα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που αφορούν στο Νομό Καρδίτσας.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η πορεία τόσο των ενταγμένων, όσο των και νέων έργων της περιοχής.

– Για το δρόμο «Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα», ολοκληρώθηκε η διαδικασία αιτήματος από την Περιφέρεια. Εντός των ημερών θα υπάρξει η δέσμευσή της σχετικής πίστωσης και αρχές φθινοπώρου θα προχωρήσει η δημοπρασία.

– Για το οδικό,«Διασταύρωση Ι.Μ. Σπηλιάς – Καρφί», η πρώτη φάση βρίσκεται στο στάδιο εγκατάστασης του εργολάβου, η οποία αναμένεται εντός του Αυγούστου. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η δημοπράτηση της δεύτερης φάσης.

Εγκρίθηκε η ένταξη στο ΠΔΕ του 2018 του τμήματος«Αργύρι – Γέφυρα Καταφυλλίου» με χρηματοδότηση τουλάχιστον 50% του προϋπολογισμού και στόχο την άμεση δημοπράτηση (εντός του 2018).

– Συζητήθηκε επίσης η ένταξη στο τρέχων ΠΔΕ η βελτίωση του δρόμου «Μητρόπολη – Καρδίτσα», έργο το οποίο προτάθηκε από την Περιφέρεια.

– Το αρδευτικό, «Μεταφορά νερού με κλειστό δίκτυο από τον ποταμό Καλέντζη στον ποταμό Σοφαδίτη»,στο Δήμο Παλαμά, για το οποίο ολοκληρώνεται η περιβαλλοντική μελέτη, θα είναι από τα πρώτα έργα που θα ενταχθούν στο ΠΔΕ του 2019.

– Τέλος ο Γ.Γ. ήταν θετικός για τη χρηματοδότηση (σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας) και ολοκλήρωση -ασφαλτόστρωση- του δρόμου από «Γκρόπα προς Ανθηρό», τμήμα που βρίσκεται στην ΠΕ Τρικάλων, αλλά συνδέει και εξυπηρετεί τους κατοίκους και των δύο Νομών.

 

Από το πολιτικό γραφείο

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop