Σάββατο 15.06.2024 | Εορτάζουν: Αυγουστίνος, Αυγουστίνα, Αύγουστος, Αυγούστα, Ιερώνυμος, Γερώνυμος, Ιερονύμη, Μόνικα, Μόνα, Ορτίσιος, Ορτίσης, Ορτίσια, Ορτανσία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Παγκόσμια συμμαχία για την κλιματική κρίση πρότεινε ο Μητσοτάκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ22.09.2023 | 5:05 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στις μεγάλες παγκόσμιες προκλήσεις το μεταναστευτικό – προσφυγικό και την κλιματική κρίση, μετά και τις πρόσφατες καταστροφές στην Ελλάδα και σε σειρά άλλων χωρών, εστίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα ελληνοτουρκικά, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως το Κυπριακό αποτελεί «ύψιστη προτεραιότητα» για την ελληνική εξωτερική πολιτική, στέλνοντας σαφές μήνυμα, μετά τα όσα υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Σημειώνεται ότι το βασικό θέμα της φετινής Γενικής Συνέλευσης, φέρει τον τίτλο «Ανοικοδομώντας την εμπιστοσύνη και θέτοντας εκ νέου σε κίνηση την παγκόσμια αλληλεγγύη: Επιταχύνοντας τη δράση για την Ατζέντα του 2030 και τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης προς την ειρήνη, την ευημερία, την πρόοδο και τη βιωσιμότητα για όλους».

«Πρέπει να δράσουμε σήμερα και όχι αύριο, η κλιματική κρίση είναι εδώ, επηρεάζει τις ζωές μας και πλήττει την οικονομία μας και αυτή η πραγματικότητα αντιπροσωπεύει μια αποτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δαπανούμε ελάχιστα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης και αυτό πρέπει να αλλάξει», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσφωνώντας την 78η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση για την δημιουργία μιας παγκόσμιας συμμαχίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

«Όταν δρούμε μαζί μπορούμε να κάνουμε την διαφορά», είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης