ΑΘΛΗΤΙΚΑ 28.04.2025
Γράφει ο/η
Γράφει ο/η Athletic News
Παγκόσμιο πρωτάθλημα Καλλισθενικής γυμναστικής- Παρέμεινε κορυφαίος ο Φάνης Χρυσούλας
Όπως στη Ρίγα Λετονίας, πριν από δύο χρόνια, έτσι και φέτος στη Σόφια Βουλγαρίας ο Τρικαλινός αθλητής της καλλισθενικής γυμναστικής Φάνης Χρυσούλας κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα υπερασπίζοντας τον τίτλο του και δείχνοντας ποιος είναι ο κορυφαίος.
Όλα αυτά βέβαια καμιά σχέση με την σύμπτωση δεν έχουν παρά μόνο με τη σκληρή δουλειά, την αφοσίωση και την υπεύθυνη και οργανωμένη προσπάθεια, στοιχεία που οδηγούν στην κορυφή τον Φάνη Χρυσούλα, ο οποίος αποφεύγει τις πολλές δηλώσεις και μιλάει με τις επιτυχίες του.
Ο Φάνης Χρυσούλας 27 ετών ξεκίνησε την καλλισθενική από το 2015.
Γυμνάζεται σε πάρκα και σε γυμναστήρια μόνος του χωρίς προπονητή
Εργάζεται ως προπονητής στο school of calisthenics του Άγγελου Σκρέτα στην Αθήνα στην Αργυρούπολη
Έχει σηκώσει τα πάντα σε εσωτερικό και σε εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα έχει 1η θέση στο πανελλήνιο το 2018,2019,2022,2023 και 2025 όπου πήρε και την πρόκριση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Βουλγαρία
Το 2022 είχε επίσης τη δεύτερη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα καλλισθενικής στη Ρίγα της Λετονίας. Την ίδια χρονιά άλλη μια πρώτη Θέση στο ευρωπαϊκό ανοικτό πρωτάθλημα στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας και το 2023 πρωταθλητής κατακτώντας τη πρώτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα καλλισθενικής επίσης στην Ρίγα της Λετονίας.
Ο Φάνης είναι αθλητής στο αγώνισμα Streetlifting της καλλισθενικής γυμναστικής (Streetlifting, Endurance, Freestyle) εκτελώντας βασικές ασκήσεις καλλισθενικής με επιπρόσθετο βάρος.