Παρασκευή 18.09.2020 | Εορτάζουν: Αριάδνη, Αριάνα, Ευμένιος, Ευμένης, Ευμενία, Κάστωρ, Κάστορας, Κάστορης, Ρωμύλος, Ρωμύλιος, Ρωμύλης, Ρωμύλα, Ρωμυλία, Ρωμύλη, Ρωμυλαία

«Παγώνουν» μέχρι τέλος Απριλίου τα χρέη του κοροναϊού

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ01.09.2020 | 3:14 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ανάσα ρευστότητας παίρνουν μέχρι τον ερχόμενο Μάιο εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες, επιχειρηματίες, ακόμα και ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν χτυπηθεί από την κρίση του κοροναϊού. Ολες οι φορολογικές οφειλές που δημιουργήθηκαν από τον περασμένο Μάρτιο, όταν ξέσπασε η πανδημία, των οποίων η πληρωμή έχει ανασταλεί έως τον Οκτώβριο, «παγώνουν» μέχρι και τις 30 Απριλίου 2021.

Μέχρι τότε οι φορολογούμενοι «ξεχνούν» τα χρέη του κοροναϊού που συνολικά φθάνουν το 1,5 δισ. ευρώ και καλούνται να αντιμετωπίσουν τις τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις. Χθες έληξε η προθεσμία για την πληρωμή των δυο πρώτων δόσεων του φόρου εισοδήματος, ενώ τις επόμενες ημέρες έρχεται και ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ, με την πρώτη από τις έξι μηνιαίες δόσεις να πρέπει να εξοφληθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Οι έχοντες συσσωρευμένες οφειλές από τον Μάρτιο και μετά λόγω του ότι έκαναν χρήση του δικαιώματός τους να μην πληρώσουν φόρους μέσα στην πανδημία δεν χρειάζεται να εξοφλήσουν αυτά τα ποσά και ας φαίνεται στο Taxis ότι η προθεσμία εξέπνευσε στις 31 Αυγούστου.

Η απόφαση για την αναστολή μέχρι το τέλος Απριλίου του 2021 έχει ήδη υπογραφεί, αλλά μέχρι στιγμής η ΑΑΔΕ δεν έχει προλάβει να κάνει τις απαιτούμενες προσαρμογές. Μέχρι το τέλος Απριλίου παγώνουν και οι δόσεις των ρυθμίσεων και των τμηματικών διευκολύνσεων, οι οποίες τελούν ήδη σε καθεστώς αναστολής. Τον Μάιο του 2021 θα ενεργοποιηθεί η ειδική ρύθμιση για την εξόφληση των χρεών που γεννήθηκαν μέσα στην πανδημία και θα παραμείνουν «παγωμένες» έως τα τέλη Απριλίου. Η ρύθμιση αυτή θα προβλέπει την εξόφληση των εν λόγω οφειλών σε 12 δόσεις άτοκα ή σε 24 δόσεις με χαμηλό επιτόκιο της τάξης του 2,5%.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Η φρέσκια γεύση που δίνετε στην ημέρα σας... Nature Spot e-shop