Παρασκευή 21.06.2024 | Εορτάζουν: Αφροδίσιος, Αφροδισία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

«Παγώνουν» τα επιτόκια στις ρυθμίσεις χρεών

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ24.05.2024 | 4:09 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

«Παγώνουν» για ένα χρόνο τα επιτόκια για τις πάγιες ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων προς την εφορία. Το μέτρο αυτό προβλέπεται σε διάταξη της τροπολογίας που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης.

Στόχος της ρύθμισης είναι να αποτραπεί η υπέρμετρη επιβάρυνση των φορολογούμενων από τα αυξημένα επιτόκια μετά τη λήξη της προηγούμενης ρύθμισης στις 31/03/2024. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τροπολογία περιλαμβάνει «πάγωμα» επιτοκίων:

-4,34% για 12 δόσεις

-5,84% για περισσότερες από 12 δόσεις

-Σταθερό για έναν χρόνο, έως 31/3/2025, με αναδρομική ισχύ από 01/04/2024

Επιπλέον, «παγώνουν» τα επιτόκια για τις δόσεις οφειλών που έχουν τεθεί εκ νέου σε ρύθμιση μετά την απώλεια της πρώτης:

-5,84% για 12 μηνιαίες δόσεις

-7,34% για περισσότερες από 12 δόσεις

Σε προηγούμενη συνέντευξη του, ο κ. Θεοχάρης εξήγησε ότι «η τροπολογία αυτή θα ορίζει τα επιτόκια για τη ρύθμιση χρεών των φορολογουμένων. Με αυτή τη διαδικασία θα αλλάξουμε τα επιτόκια των ρυθμίσεων για όσους έχουν ήδη προχωρήσει στις ρυθμίσεις με το αυξημένο επιτόκιο, καθώς και για όλους όσοι θα ακολουθήσουν.

Αυτή η τροπολογία για τα επιτόκια θα έχει αναδρομικότητα από τις αρχές του Απριλίου, οπότε και έγινε η σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος. Έχουμε προβλέψει επίσης ότι η διαφορά για όσους έχουν ήδη πληρώσει την πρώτη δόση, θα πιστωθεί στην επόμενη. Οι φορολογούμενοι δεν χρειάζεται να κάνουν κάποια ενέργεια, η τροπολογία στο νομοσχέδιο θα καλύπτει πλήρως το ζήτημα».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης