Παρασκευή 23.02.2024 | Εορτάζουν: Πολύκαρπος, Πολυκάρπης, Πολυκαρπία, Πολυκάρπη, Πολυκαρπίτσα, Πολυκαρπούλα,Πολυχρόνης, Πολυχρόνιος, Χρόνης, Πολυχρονία, Πολυχρονούλα

Πάιατ: Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ14.08.2018 | 12:06 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα παραμένει ένας πυλώνας σταθερότητας για ολόκληρη την περιοχή, επανέλαβε ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρεϊ Πάιατ, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες έκανε περιοδεία στα βουνά της Ηπείρου.

Ο κ. Πάιατ προχώρησε σε αυτή τη δήλωση, αμέσως μετά τα εγκαίνια του Μουσείου «Υφαντής» στον ακριτικό Λια Θεσπρωτίας. Εκεί ρωτήθηκε από δημοσιογράφους, εάν η ένταση η οποία μαίνεται ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Τουρκία τις τελευταίες εβδομάδες, θα επηρεάσει ακολούθως και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. «Νομίζω ότι ο πρόεδρος Τραμπ ήταν εξαιρετικά σαφής για τις ανησυχίες μας για την Τουρκία και για το τι πρέπει να γίνει. Υπάρχει ένα πολύ ισχυρό πρότυπο συντονισμού, συνεργασίας και διαλόγου ανάμεσα στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ και όπως έχω πει θεωρούμε πως η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας».

Ο Τζέφρεϊ Πάιατ προανήγγειλε, μάλιστα, επαφές στο υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες, ακριβώς με αυτή τη θεματολογία. Οπως είπε, «θα το συζητήσω περαιτέρω αύριο με τους συναδέλφους μου στο υπουργείο Εξωτερικών όταν επιστρέψω στην Αθήνα».

Ο πρέσβης των ΗΠΑ επεκτάθηκε και στον ρόλο της Ελλάδας προς βορρά και συγκεκριμένα σε σχέση με τα Δυτικά Βαλκάνια.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης