Κυριακή 26.06.2022 | Εορτάζουν: Μακάριος, Μακάρης, Μακαράς, Μακαρία, Μακάρω, Μακαρίτσα, Μακαρούλα

Πάμε πλατεία…

ΤΟΠΙΚΑ07.07.2018 | 11:15 πμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

Τελικά τους… φώτισε ο Θεός και οι φορείς του  νομού μας διοργανώνουν συλλαλητήριο την ερχόμενη Πέμπτη στην κεντρική πλατεία για το Πανεπιστήμιο, όπως και το 1991. Το κάλεσμα είναι απ’ όλους. Μητροπόλεις, Περιφερειακή Ενότητας, Δήμοι, καλούν όλους μας να διεκδικήσουμε ένα Πανεπιστήμιο χωρίς διαχωρισμούς, από το οποίο η κάθε πόλη θα πάρει αυτό που της αξίζει κι όχι εκείνο που μια ψευτοεπιτροπή «σοφών»,  αδικώντας κατάφορα  τα Τρίκαλα, αφού δεν έλαβε καν υπόψη όλα όσα πετύχαμε, ως τόπος, τα τελευταία χρόνια στον τουρισμό, στον πρωτογενή τομέα, στις νέες τεχνολογίες και όχι μόνο.

Όλα αυτά θα πρέπει να ακουστούν σ’ εκείνους που αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς. Σε εκείνους που κρύβονται πίσω από επιτροπές και… επιτρόπους για να προωθήσουν τη δική τους ατζέντα για το Πανεπιστήμιο με αμιγώς τοπικιστικά και όχι μόνο κριτήρια. Η κατανομή των σχολών και των τμημάτων για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπως αυτή προτείνεται από την ψευτοεπιτροπή «σοφών» θα πρέπει να αλλάξει.

…Και για να αλλάξει η πλατεία την Πέμπτη, θα πρέπει να είναι γεμάτη. Όπως ήταν και το 1991.  Διαφορετικά θα κάνουμε μια τρύπα στο νερό.  Πάμε πλατεία λοιπόν, την Πέμπτη χωρίς δεύτερες σκέψεις. Χωρίς ψευτοδιλήμματα.
Άλλωστε τη χωρίζει ελάχιστα μέτρα από την Ασκληπιού που οι περισσότεροι από ‘μας απολαμβάνουμε αμέριμνοι το καφεδάκι μας.  Ας τον πάρουμε στο χέρι να τον πιούμε στην πλατεία την Πέμπτη. Το κάνουμε για τον τόπο μας. Το αξίζει η πόλη μας. Το χρωστάμε στα παιδιά μας.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης